Πυλώνας ανάπτυξης η κρουαζιέρα για το λιμάνι του Ηρακλείου

Το σχέδιο του Ομίλου Γκριμάλντι μετά την εξαγορά του λιμανιού σε ποσοστό 67% αντί €80 εκατ. - Το 2024 θα αφιχθούν 270 κρουαζιερόπλοια με 450.000 επιβάτες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 500.000 το 2025

Ολοένα και πιο δυναμικά εισέρχεται στον χάρτη των εμπορικών μεταφορών και της κρουαζιέρας το λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο πέρασε στον Όμιλο Γκριμάλντι (Grimaldi Euromed SpA – Μινωικές Γραμμές) – έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο σε ποσοστό 67% αντί 80 εκατ. ευρώ.

«Είναι σημαντική η ανάληψη της ευθύνης της λειτουργίας του λιμανιού, αλλά και των επενδύσεων που θα γίνουν από έναν πολύ αξιόλογο ξένο επενδυτή έναντι ενός επίσης πολύ σημαντικού τιμήματος», είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στις αρχές του Ιουνίου 2024, για να προσθέσει:

«Σημαντικές επενδύσεις θα δρομολογηθούν στο λιμάνι, θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας, θα τονώσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή διάσταση της Κρήτης, θα υποδεχθούμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Ενα πολύ σημαντικό λιμάνι, πύλη εισόδου και εξόδου για την εμπορική δραστηριότητα του νησιού μας».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr