Νέος πονοκέφαλος για την Boeing: Διέκοψε τις πτητικές δοκιμές του 777X έπειτα από πρόβλημα σε αεροπλάνο

Δεν είναι σαφές εάν η καθήλωση θα επηρεάσει την πιστοποίηση και την παράδοση των νέων αεροσκαφών

Η Boeing ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις πτητικές δοκιμές του 777X, αφού διαπίστωσε βλάβη σε μια δομή ενός από τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ανακάλυψε τη ζημιά στο προσαρμοσμένο τμήμα, το οποίο, όπως είπε, βρίσκεται μεταξύ του κινητήρα και της πτπέρυγας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης. Έκτοτε καθήλωσε στο έδαφος τα άλλα τρία αεροσκάφη του στόλου δοκιμών της.

Δεν είχαν προγραμματιστεί άλλες πτητικές δοκιμές για τα άλλα αεροσκάφη, δήλωσε η Boeing.

«Η ομάδα μας αντικαθιστά το εξάρτημα και καταγράφει τυχόν συμπεράσματα από το εξάρτημα και θα συνεχίσει τις πτητικές δοκιμές όταν είναι έτοιμη», ανέφερε η Boeing σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία ενημέρωσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τους πελάτες της, οι οποίοι έχουν παραγγείλει 481 αεροσκάφη 777X, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boeing.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η καθήλωση και το ζήτημα θα επηρεάσει την πιστοποίηση και την παράδοση των νέων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το 2025, με καθυστέρηση περίπου πέντε ετών.

Η Boeing ξεκίνησε τις πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τον Ιούλιο, ένα σημαντικό ορόσημο.

Η είδηση έρχεται καθώς η διοίκηση της Boeing, συμπεριλαμβανομένου του νέου διευθύνοντος συμβούλου Κέλι Όρτμπεργκ, προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση ασφάλειας της εταιρείας που ξεκίνησε με την έκρηξη του βύσματος της πόρτας στις αρχές του έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Πευκοχώρι Θεσσαλονίκης - Πέθανε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

Αγωνία για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας γιόρταζε τη δικαίωσή του σε υπόθεση απάτης

Πώς θα γυρίσουν οι αστροναύτες του Starliner στη Γη; To δύσκολο δίλημμα για τη NASA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr