Arcadia Shipmanagement: H πρώτη ελληνική ναυτιλιακή που αλλάζει πορεία στα πλοία της για να προστατεύσει τις φάλαινες

Η εταιρεία του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου συμβάλλει στην επιβίωση του πληθυσμού φυσητήρων της ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα στα δυτικά παράλια της Ελλάδας

Η Arcadia Shipmanagement, είναι η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που ενημέρωσε το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων/ IFAW – International Fund for Animal Welfare ότι έχει αλλάξει τις εσωτερικές της διαδικασίες για να ανακατευθύνει τα πλοία της, συμβάλλοντας έτσι στην επιβίωση του πληθυσμού φυσητήρων της ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα στα δυτικά παράλια της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά τα ζώα και τους ανθρώπους να ευημερούν μαζί.

Αυτός ο σχετικά μικρός και απειλούμενος πληθυσμός φυσητήρων κινδυνεύει από συγκρούσεις με πλοία, γνωστές ως «προσβολές από πλοία», οι οποίες αποτελούν μείζονα αιτία θανάτου και απειλούν τον πληθυσμό με εξαφάνιση.

Ο Capt Δημήτριος Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement σχολίασε: «Δεσμευόμαστε βαθιά για πρακτικές ναυτιλίας που είναι βιώσιμες και υπεύθυνες. Η απόφασή μας να αλλάξουμε την πορεία των πλοίων μας για να αποφύγουμε την περιοχή της Ελληνικής Τάφρου, αντανακλά την αφοσίωσή μας στη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής και την προστασία του απειλούμενου πληθυσμού φυσητήρων. Πιστεύουμε ότι ακόμη και ένας φυσητήρας που χάνεται από προσβολή πλοίου είναι ένας πάρα πολλοί. Με την ανάληψη αυτού του προληπτικού βήματος, ελπίζουμε να δώσουμε το παράδειγμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και να συμβάλουμε στις παγκόσμιες προσπάθειες για την προστασία των θαλασσών».

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν τα λούνα παρκ σκορπίζουν τον τρόμο: Τα κακοσυντηρημένα παιχνίδια που κόστισαν τις ζωές παιδιών

«Yes, she can»: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την πρόεδρο Χάρις, λέει ο Ομπάμα και κατακεραυνώνει τον Τραμπ

Η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ μετά από δύο χρόνια γάμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr