Κέρδη στη Wall Street μετά το ελπιδοφόρο μήνυμα από τα πρακτικά της Fed

Κέρδη στη Wall Street μετά το ελπιδοφόρο μήνυμα από τα πρακτικά της Fed

Οι επενδυτές στρέφονται τώρα στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, στο Τζάκσον Χολ προκειμένουν να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο

27940760
H Wall Street δεν αιφνιδιάστηκε από το περιεχόμενο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, με τους επενδυτές να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι πως η ώρα της αντιστροφής της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Όμως, είναι σαφές πως κρατούν και μικρό καλάθι περιμένοντας όχι μόνο την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή όσο κυρίως το τελευταίο σετ των μακροοικονομικών στοιχείων, κυρίως από την αγορά εργασίας, που θα δημοσιευτούν λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού της 18ης Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό και οι τρεις βασικοί δείκτες κατάφεραν να κόψουν το σημερινό νήμα με θετικά πρόσημα, αποτινάσσοντας τις αρνητικές πιέσεις που είχαν δεχτεί ενδοσυνεδριακά.

Ο Dow Jones ανέβηκε ελαφρά κατά 0,14% στις 40.890 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,42% στις 5.620 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,57% φτάνοντας τις 17.918 μονάδες.

Η αγορά είχε από νωρίς στραμμένη την προσοχή της στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να αντλήσει περισσότερα στοιχεία για τις εσωτερικές ισορροπίες στο συμβούλιο.

Κλείσιμο
Πραγματικά, τα πρακτικά έδειξαν πως ένας αριθμός μελών εμφανίστηκε δεκτικός στην πιθανότητα το συμβούλιο να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Ιούλιο και να μην περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, όμως τελικά το συμβούλιο στήριξε ομόφωνα να κρατηθεί στάση αναμονής.

Όμως, το πλέον βασικό είναι πως γίνεται σαφής αναφορά πως μια αυξημένη πλειοψηφία των μελών της FOMC θεωρεί πως η έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης θα είναι σωστή στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, εάν βεβαίως τα στοιχεία συνεχίσουν να συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα προγνωστικά των traders εκτοξεύτηκαν και πάλι στο 100% όσον αφορά την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα.

Όμως, πολλοί αναλυτές έσπευσαν να επισημάνουν ότι η συντήρηση του κλίματος αυτού θα εξαρτηθεί τόσο από τα όσα θα πει ο Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή, κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ όσο και από το περιεχόμενο των οικονομικών στοιχείων που θα δημοσιευτούν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αδύναμος κρίκος, κατά γενική ομολογία, είναι η αγορά εργασίας και ο ρυθμός αποθέρμανσης που παρουσιάζει. Μην ξεχνάμε πως και το δραματικό sell-off στις αρχές Αυγούστου πυροδοτήθηκε καταρχάς από τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

«Εάν οι αγορές δεν ακούσουν αυτό που επιθυμούν (από τον Τζερόμ Πάουελ), αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα μεγάλο sell-off» υποστήριξε στο Bloomberg ο Έρικ Μπέιλι της Steward Partners Global Adivsory, κάτι που προφανώς δεν θα επηρεάσει μόνο την Wall Street αλλά και τις αγορές διεθνώς.

Σε επίπεδο μετοχών η συνεχιζόμενη ροή εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου συνέχισε να «βγάζει» τους νικητές και ηττημένους της ημέρας. Έτσι, λοιπόν, στους πρώτους ξεχώρισε η TJX Companies, η Keysight Technologies και η Target καθώς τα αποτελέσματα τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες και στους δεύτερους η Macy’s που αναγκάστηκε και να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για τη χρονιά. Μάλιστα η μετοχή της Macy’s με πτώση της τάξεως του 12% κατέγραψε την χειρότερη συνεδρίαση της εδώ και ένα χρόνο.

Βαρίδι για τον Dow αποδείχτηκε η American Express, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από «buy» σε «neutral» από την Bank of America.

Ωστόσο, ευρύτερα οι τραπεζικές μετοχές δεν είχαν καλή ημέρα με την Citigroup και την Wells Fargo να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Αξιοσημείωτη και η κάμψη της μετοχής της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, μετά την ανακοίνωση της Walmart πως προχωρά στην πώληση του μεριδίου που κατείχε στην εταιρεία, καθώς επιδιώκει να διευρύνει το δικό της δίκτυο στην χώρα μέσω των θυγατρικών της Walmart China και Sam’s Club.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής, είχε συλληφθεί για κλοπή οχημάτων και ενδοοικογεινειακή βία

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι έχουν χωρίσει εδώ και καιρό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης