Wall Street: Το πάνω χέρι πήραν και πάλι οι πωλητές - Μεγάλος χαμένος ο Nasdaq

Wall Street: Το πάνω χέρι πήραν και πάλι οι πωλητές - Μεγάλος χαμένος ο Nasdaq

Οι επενδυτές αγωνιούν για το μήνυμα του Τζερόμ Πάουελ στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής - Κύμα ρευστοποιήσεων κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές - Το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων επηρέασε το κλίμα

27940764
Αρνητικές δυνάμεις επικράτησαν στη Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη στάση που θα κρατήσει ο Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ και το μήνυμα που θα στείλει αναφορικά με την επιτοκιακή στρατηγική της Fed.

Έτσι ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,43% στις 40.712 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κάμψη ύψους 0,89% στις 5.570 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε σε ποσοστό 1,67% φτάνοντας τις 17.619 δυνάμεις.

Με τις επιδόσεις αυτές Dow και Nasdaq παραμένουν σχεδόν αμετάβλητοι σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 είναι οριακά κερδισμένος κατά 0,3%.

Οι καθοδικές πιέσεις στις μετοχές ήρθαν σε αντιδιαστολή με το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει στο 3,862% και του 2ετούς να σκαρφαλώνει και πάλι πάνω από το 4% στο 4,01%.

Κλείσιμο
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι από τώρα στραμμένο στην αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο της Fed, στο Τζάκσον Χολ, προσδοκώντας πως θα δώσει περισσότερα στοιχεία τις προθέσεις του συμβουλίου ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της 18ης Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές συμφωνούν ομόφωνα πως η πρώτη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων βρίσκεται προ των πυλών με τα προγνωστικά των traders να δίνουν αντιστοίχως πιθανότητες κοντά στο 100%. Όμως, τμήμα της αγοράς είχε καλλιεργήσει κάποιες ελπίδες πως η αποδυνάμωση της οικονομίας μπορεί να ωθήσει το συμβούλιο σε μια δυναμική μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, κάτι που τα δεδομένα από την αγορά εργασίας δύσκολα θα επιτρέψουν.

Πάντως, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έστειλαν όντως θετικό σήμα για μείωση των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα, κάτι που υπέδειξε εμμέσως πλην σαφώς σε σημερινές της δηλώσεις και η πρόεδρος της περιφερειακής Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς.

Σε επίπεδο μετοχών την μεγαλύτερη κάμψη κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές με την Intel και την Tesla να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Βαρίδι για τον Nasdaq αποδείχτηκε επίσης η Moderna, αλλά και οι εταιρείες ημιαγωγών όπως η Nvidia και η Qualcomm.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε επίσης η Snowflake, καθώς το υψηλό κόστος ροκανίζει τις αποδόσεις της, όπως και η μετοχή της Urban Outfitters λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε.

Στον αντίποδα την καλύτερη συνεδρίαση στην ιστορία της με άλμα άνω του 35% κατέγραψε η Peloton, καθώς η εταιρεία οργάνων γυμναστικής παρουσίασε αύξηση πωλήσεων μετά από ένα θεαματικό σερί εννέα ζημιογόνων τριμήνων που έχουν οδηγήσει τη μετοχή της στο -97% από τα υψηλά του 2021.

Παράλληλα πολύ καλές επιδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας, ενώ στις κερδισμένες ήταν και η μετοχή της Paramount Global καθώς η προσθήκη ενός νέου μνηστήρα για την αγορά του ιστορικού στούντιο οδήγησε σε παράταση των συνομιλιών και σε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της αγοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης