Τζάκσον Χολ: Πώς ο Τζερόμ Πάουελ μπορεί να βάλει τέλος στο ράλι του ευρώ

Τζάκσον Χολ: Πώς ο Τζερόμ Πάουελ μπορεί να βάλει τέλος στο ράλι του ευρώ

Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν ότι η Fed βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων έχουν επενδύσει αδρά στο ευρώ

jerome-powell
Τα κέρδη του ευρώ τον Αύγουστο ήταν σημανικά, οδηγώντας το σε υψηλό ενός έτους έναντι του δολαρίου. Παρ’ όλα αυτά, οποιεσδήποτε επιφυλάξεις εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, σήμερα Παρασκευή στο Τζάκσον Χολ θα μπορούσαν να αντιστρέψουν αυτή τη δυναμική.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι επενδυτές που στοιχηματίζουν ότι η Fed βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων έχουν επενδύσει αδρά στο ευρώ, σύμφωνα με την Bank of New York Mellon.

Επενδυτές που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να βγουν κερδισμένοι από τις τάσεις της αγοράς έχουν αποεπενδύσει δολάρια αξίας μεταξύ 70 και 80 δισεκατομμυρίων μέχρι στιγμής αυτό το μήνα. Σύμφωνα με την UBS AG, το ευρώ ήταν ένας από τους κύριους ωφελημένους από τις κινήσεις αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης