Πρόεδρος Fed: Έφτασε η ώρα για τη μείωση των επιτοκίων

Το πολυπόθητο μήνυμα που περίμεναν οι αγορές για έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης έστειλε ο Τζερόμ Πάουελ κατά την ομιλία του στο επονομαζόμενο «Νταβός των Κεντρικών Τραπεζιτών», στο Γουαϊόμινγκ

Σαφές σήμα για αλλαγή ρότας από τη Federal Reserve έστειλε ο Τζερόμ Πάουελ κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ στο Γουαϊόμινγκ. Η λίαν μετριοπαθής και αισιόδοξη τοποθέτηση του κ. Πάουελ ικανοποίησε την Wall Street, διευρύνοντας αμέσως τα κέρδη που κατέγραφαν όλοι οι δείκτες.

«Έφτασε ο χρόνος για την πολιτική να αναπροσαρμοστεί» ανήγγειλε χαρακτηριστικά ο κ. Πάουελ, αποφεύγοντας ωστόσο να είναι ιδιαίτερα αναλυτικός ως προς το timing ή το εύρος της νομισματικής χαλάρωσης.

«Η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι σαφής και ο χρόνος και ο ρυθμός των περικοπών των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία, τις μεταβαλλόμενες προοπτικές και την ισορροπία των ρίσκων» εξήγησε.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Fed έκανε ένα μικρό απολογισμό της τελευταίας διετίας, τους λόγους για τους οποίους το συμβούλιο είχε αρχικά θεωρήσει ότι το άλμα του πληθωρισμού θα ήταν βραχύβιο – κάτι για το οποίο η Fed είχε δεχτεί δριμεία κριτική – όπως και τις συνθήκες που οδήγησαν τελικά στην λίαν επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με συνολικά 13 περικοπές μέχρι και τον Ιούλιο του 2023.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σε απέραντη στέπα μετατράπηκε η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, λόγω της κλιματικής κρίσης

Τρομοκράτες του ISIS κράτησαν ομήρους σε «σκληρή» ρωσική φυλακή - Τους εκτέλεσαν σκοπευτές της εθνοφυλακής, δείτε βίντεο


Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω γνωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr