Wall Street: Πέρασε τις 41.000 μονάδες ο Dow Jones μετά το σήμα Πάουελ για μείωση των επιτοκίων

Ενισχύονται οι κύριοι δείκτες στη Wall Street μετά και τις θετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed για αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής

Κέρδη καταγράφουν όλοι οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν σαφώς από τα όσα δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ, κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ. Ο πρόεδρος της Fed έστειλε καθαρό σήμα για μείωση των επιτοκίων, επισημαίνοντας πως έφτασε η ώρα για την αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,84% ξεπερνώντας και πάλι το όριο των 41.000 μονάδων, στις 41.054, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο ύψους 0,85% και τις 5.617 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 1,16% φτάνοντας τις 17.824 μονάδες.

Με τις επιδόσεις αυτές η συνολική εικόνα της εβδομάδας αλλάζει οδηγώντας και τους τρεις δείκτες σε κέρδη, παρά την κάμψη που κατέγραψε η αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στη διάρκεια του έτους που ο Dow Jones έσπασε το φράγμα των 41.000 μονάδων.

Πηγή: 

Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: «Είμαστε συντετριμμένοι» - Η ανακοίνωση της οικογένειας Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης

Ζεφύρι: Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου μπροστά στα μάτια του σε δευτερόλεπτα και έγινε... καπνός - Δείτε βίντεο

Κολωνάκι: Διάρρηξη σε διαμέρισμα με λεία κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr