Η ακτινογραφία της ελληνικής ακτοπλοΐας

Οι 33 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική κατηγορία ανάλογα με το μέγεθος του στόλου και το είδος των πλοίων τους

Το περσινό καλοκαίρι 155 ακτοπλοϊκά πλοία εξυπηρετούσαν καθημερινά 115 νησιά της χώρας, είτε συνδέοντάς τα με την ενδοχώρα είτε πραγματοποιώντας συνδέσεις μεταξύ τους. Η εταιρεία οικονομικών συμβούλων XRTC με επικεφαλής τον τραπεζίτη Γιώργο Ξηραδάκη δημοσίευσε την έρευνά της για την ακτοπλοΐα. Εκεί κατηγοριοποίησε τις 33 εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του στόλου τους, το είδος των πλοίων τους και τα χαρακτηριστικά τους.

1.Μεγάλες εταιρείες

Σύμφωνα με την κατηγορία, στις μεγάλες εταιρείες εντάσσονται η Attica/ΑΝΕΚ και οι Μινωικές, θυγατρική του ναπολιτάνικου ομίλου Grimaldi, οι οποίες δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Ο όμιλος Attica μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΝΕΚ, σύμφωνα με την από 4/12/2023 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, έχει στόλο που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και ANEK Lines. Ο ακτοπλοϊκός της στόλος αριθμεί 44 πλοία, από τα οποία τα 28 είναι συμβατικά επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και τα 13 ταχύπλοα. Επίσης, διαθέτει και δύο φορτηγά οχηματαγωγά πλοία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

17 Αυγούστου 1944, το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»: Ποιοι το έστησαν και πόσα ήταν τα θύματα

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια στις διακοπές της

Live your myth in Ψίμυθος: Το ελληνικό νησί του... Twitter που τρελαίνει τους «επισκέπτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr