Χρηματιστήριο Αθηνών: Συσσώρευση στην περιοχή των 1.430 - 1.440 μονάδων

Παραμένει η επιφυλακτικότητα στο ταμπλό - Εταιρικά αποτελέσματα, αναδιάρθρωση δεικτών και αξιολογήσεις στο επίκεντρο

Δειλή επαναφορά των αγοραστών γίνεται αντιληπτή σήμερα (26/8) στο ελληνικό χρηματιστήριο, στον απόηχο των απωλειών της περασμένης Παρασκευής. Η συσσώρευση παραμένει βασικό συστατικό στοιχείο της εγχώριας αγοράς, με πέντε συνεδριάσεις -συμπεριλαμβανομένης της σημερινής- να απομένουν για να ολοκληρωθεί ο παραδοσιακά αναιμικός Αύγουστος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,11% και διαπραγματεύεται στις 1.434,16 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.434,90 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.433,07 μονάδες. Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση του ΓΔ πέριξ της «ζώνης» των 1.430-1.440 μονάδων αποτελεί το κυρίαρχο σενάριο βραχυπρόθεσμα.

Αν και η τρέχουσα αποτελεί εβδομάδα επαν-ενεργοποίησης των traders, η επιφυλακτικότητα παραμένει στο ταμπλό, λαμβάνοντας υπόψη και την τάση αποφυγής για ανάληψη ρίσκου που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Κι αυτό διότι η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή φαίνεται πως έχει ισχυρότερο αντίκτυπο σε σύγκριση με τα πρόσφατα ενθαρρυντικά σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve, η οποία πρόκειται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να μειώσει τα επιτόκια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μικρές μεταβολές 

Ανεπαίσθητη άνοδο της τάξης του +0,03% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος διαπραγματεύεται στις 1.282,11 μονάδες. Ο FTSE 25 (υψηλής κεφαλαιοποίησης) ενισχύεται οριακά κατά +0,01% στις 3.492,65 μονάδες και ο Mid Cap (μεσαίας κεφαλαιοποίησης) κινείται υψηλότερα κατά +0,26% στις 2.271,55 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 1,366 εκατ. ευρώ πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ανέρχεται στα 99,5 δισ. ευρώ. Θετικά πρόσημα για 37 μετοχές έναντι 16 που σημειώνουν πτώση και 13 που μένουν αμετάβλητες.

Στους τίτλους των συστημικών τραπεζών, η Alpha Bank κερδίζει +0,57% στο 1,598 ευρώ, η Πειραιώς κινείται ανοδικά κατά +0,41% στα 3,91 ευρώ και η Eurobank ενισχύεται κατά +0,39% στα 2,085 ευρώ. Στον αντίποδα, η Εθνική χάνει -0,25% στα 8,098 ευρώ.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ισχυρή άνοδο καταγράφουν ο ΟΤΕ, η Ελλάκτωρ, η Jumbo και η ElvalHalcor. Αντίθετα, η Viohalco διολισθαίνει κατά -2,2% λόγω της διαγραφής της από τον Large Cap του FTSE Russell.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει με κέρδη άνω του +2% η Intralot, στον απόηχο της τριετούς επέκτασης των συμβολαίων της σε Ολλανδία και Ιρλανδία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Intracom Holdings, που ενισχύεται κατά περίπου +3%. Άνοδο τουλάχιστον +1% σημειώνει η ΕΥΑΘ. Πτώση -1% για τη Lavipharm.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το νέο επίδομα ανεργίας ανακοινώνεται στη ΔΕΘ - Πυκνές συσκέψεις Μητσοτάκη

Νέα «τελεσίγραφα» από την ΑΑΔΕ για το IRIS και ακολουθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Με πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr