Πετρέλαιο: Η κρίση στη Μέση Ανατολή βάζει «φωτιά» στις τιμές – Ξεπέρασε τα $80 το μπρεντ

Πετρέλαιο: Η κρίση στη Μέση Ανατολή βάζει «φωτιά» στις τιμές – Ξεπέρασε τα $80 το μπρεντ

Ο ρόλος της Fed και το σενάριο ενός ολοκληρωτικού πολέμου - Τι «βλέπουν» οι αναλυτές

petrelaio_xr
Φωτιά στις τιμές πετρελαίου βάζει η ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για μια γενικευμένη σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον στρατηγικό εμπειρογνώμονα για τα μεταλλευτικά και ενεργειακά εμπορεύματα στην Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα 26/8, αφού η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε στόχους στο Λίβανο με περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη, προτού η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα εκτοξεύσει περισσότερες από 320 ρουκέτες στο Ισραήλ.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate αργό σημείωσε άνοδο 2,91% στα 77,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου Brent σημείωσε άνοδο 2,80% στα 81,23 δολάρια.

Κλείσιμο
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τα πλήγματα ήταν αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ του ανώτερου διοικητή Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα. Το Ισραήλ δήλωσε ότι τα προληπτικά του πλήγματα είχαν στόχο να αποτρέψουν μια μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ, ανέφερε το Reuters.

«Ενώ οι προσδοκίες της αγοράς επικεντρώνονται στο ότι η επίθεση του Ιράν θα πλήξει το Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η απάντηση του Ισραήλ θα είναι εξίσου σημαντική. Και η απάντηση του Ισραήλ μπορεί να περιλαμβάνει μια επίθεση στον εφοδιασμό πετρελαίου του Ιράν και στις σχετικές υποδομές, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το 3-4% του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου», δήλωσε ο Dhar.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το νέο επίδομα ανεργίας ανακοινώνεται στη ΔΕΘ - Πυκνές συσκέψεις Μητσοτάκη

Νέα «τελεσίγραφα» από την ΑΑΔΕ για το IRIS και ακολουθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Με πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης