Στα 20.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για το «Σπίτι μου 2», στα 50 έτη το ηλικιακό

Στα 20.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για το «Σπίτι μου 2», στα 50 έτη το ηλικιακό

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται νέα σενάρια που προβλέπουν αύξηση έως και 25% στα υφιστάμενα κριτήρια

athina-mak
Μεγάλες αλλαγές στα εισοδηματικά αλλά και στα ηλιακά κριτήρια, φέρνουν περισσότερους δικαιούχους που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος «Σπίτι μου 2».

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται νέα σενάρια που προβλέπουν αύξηση έως και 25% στα υφιστάμενα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν νέοι δικαιούχοι που στην πρώτη φάση του προγράμματος αποκλείονταν.

Το πρόγραμμα αρχικά αποσκοπούσε στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 39 ετών. Με βάση τις τελευταίες εισηγήσεις, το ηλικιακό κριτήριο διευρύνεται ουσιαστικά και πιθανότατα θα καταλαμβάνει και άτομα ηλικίας μέχρι και 50 ετών.

Παράλληλα εξετάζεται να διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Για άγαμους χωρίς παιδιά, ως «βάση» θεωρείτο το εισόδημα των 16.000 ευρώ ετησίως. Σχεδιάζεται όμως να αυξηθεί κατά 25% ώστε να περιλάβει και όσους έχουν ατομικό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ ετησίως. Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι δεν θα αποκλείονται πλέον μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίο μισθό πάνω από 1.140 ευρώ, ούτε δημόσιοι υπάλληλοι με μισθό πάνω από 1.300 ευρώ το μήνα. Το νέο κριτήριο θα επιτρέπει να ενταχθούν και μισθωτοί με μισθό της τάξεως των 1.430 ευρώ μηνιαίως, ή και δημόσιοι υπάλληλοι με αποδοχές 1.666 ευρώ (καθώς αμείβονται σε δωδεκάμηνη βάση).

Κλείσιμο
Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται επίσης για να αυξηθούν και τα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια για έγγαμους δικαιούχους με παιδιά. Με την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα, βάσει των διευρυμένων κριτηρίων, θα λάβουν περισσότεροι επιδότηση για φθηνά ή και άτοκα στεγαστικά δάνεια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Βραζιλία

Αστάθεια μέχρι και το Σάββατο - Πού θα βρέξει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης