Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με το βλέμμα στις 1.440 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με το βλέμμα στις 1.440 μονάδες

τις 1.460 μονάδες εντοπίζεται το επόμενο σημείο αντίστασης - Ζητούμενο η ενεργοποίηση των επενδυτών με αύξηση του τζίρου

xrimatistirio_comeback
Με τις ανοδικές τάσεις των διεθνών αγορών συντονίζεται σήμερα (27/8) το ελληνικό χρηματιστήριο. Επόμενο ορόσημο αποτελούν οι 1.440 μονάδες και στόχος -επιτεύξιμος προς το παρόν- είναι η διάσπασή τους, σε περίπτωση που διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ για δεύτερη σερί συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,34% και διαπραγματεύεται στις 1.442,58 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.443,01 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.437,99 μονάδες. Υποστηρικτικά για την εγχώρια αγορά λειτουργεί η εναλλαγή των μετοχών – πρωταγωνιστών που δίνουν ώθηση στο ταμπλό.

Η Λεωφόρος Αθηνών διανύει το δεύτερο μισό του Αυγούστου παραμένοντας «εγκλωβισμένη» στην περιοχή των 1.425-1.440 μονάδων. Η σταθερότητα έρχεται στον απόηχο των έντονων διακυμάνσεων στις αρχές του μήνα, λόγω του παγκόσμιου sell off τη «Μαύρη Δευτέρα» (5 Αυγούστου), όπου ο ΓΔ είχε «βυθιστεί» στις 1.340 μονάδες.

Η ανάκαμψη ήταν ταχεία, αλλά όχι καθολική, με τις 1.470 μονάδες του Ιουλίου να μοιάζουν προς το παρόν δυσπρόσιτες. Στις 1.460 μονάδες εντοπίζεται το επόμενο σημείο αντίστασης και στις 1.420 μονάδες το αντίστοιχο της στήριξης. Ζητούμενο η ενεργοποίηση των επενδυτών με αύξηση του τζίρου σε επίπεδα άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενόψει του γεμάτου από εξελίξεις Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Με το βλέμμα περισσότερο στο εξωτερικό εξελίσσεται και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι traders στέκονται στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό και στα αποτελέσματα της Nvidia. Επιπλέον, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με αναλυτές, επικρατέστερο σενάριο είναι η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των επερχόμενων αποτελεσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης