Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για νέα κίνητρα σε μικρομεσαίες εταιρείες και είσοδο στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

Μπόνους για είσοδο στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και για Καινοτομία - Ξεκαθαρίζει το πλαίσιο για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Κίνητρα και σε ελεύθερους επαγγελματίες

Νέο πλαίσιο κινήτρων φέρνει η κυβέρνηση, προκειμένου εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας να αποκτήσουν το «κρίσιμο μέγεθος» που θα τις καθιστά βιώσιμες και θα τους επιτρέψει να εκπληρώσουν το επενδυτικό τους όραμα. Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νομοσχεδίου για τα «κίνητρα καινοτομίας και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων».

Τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης επιχειρούν να βάλουν σε τάξη διάσπαρτες, ξεπερασμένες ή και αντιφατικές διατάξεις που θεσπίστηκαν τον τελευταίο μισό αιώνα! Διανοίγουν όμως δρόμο και νέες ευκαιρίες για ενίσχυση της καινοτομίας και κάλυψη του «ψηφιακού κενού» στη χώρα μας.

Το τελικό πακέτο θα κρύβει πιθανότατα εκπλήξεις, καθώς η προετοιμασία του κράτησε σχεδόν δύο μήνες παραπάνω από το αναμενόμενο. Επιδιώκεται όμως να είναι πιο ελκυστικό και λειτουργικό από τα προηγούμενα, ενώ θα προβληθεί και θα επικοινωνηθεί κατά τρόπο ώστε να κινητοποιήσει όσες το δυνατόν περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προκειμένου να επωφεληθούν και να μετεξελιχθούν σε πιο μεγάλες και πιο ισχυρές παραγωγικές μονάδες.

Όπως αποκάλυψε προ τριμήνου το ΘΕΜΑ και το newmoney.gr για πρώτη φορά θα προσφέρονται στοχευμένα κίνητρα και άλλες διευκολύνσεις σε μικρές αλλά φιλόδοξες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και θέλουν να χρηματοδοτήσουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα -αλλά συνήθως βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών- προκειμένου να κάνουν την είσοδό τους στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτεμβρίου: Από Αρβανιτάκη, Μάλαμα και Μποφίλιου μέχρι Βίσση, Βανδή και Οικονομόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr