Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα απόπειρα προσέγγισης των 1.440 μονάδων

«Κλειδωμένος» σε στενό εύρος τιμών ο Γενικός Δείκτης - Ράλι για την Coca Cola - Εν αναμονή του «πλούσιου» Σεπτεμβρίου οι επενδυτές - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε ανοδικό τέμπο κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της σημερινής (28/8) συνεδρίασης, με τους αγοραστές να αναλώνονται σε επιλεκτικές κινήσεις, οδηγώντας εκ νέου τον Γενικό Δείκτη στις παρυφές των 1.440 μονάδων. Το Χ.Α. παραμένει «εγκλωβισμένο» σε στενό εύρος τιμών, με τους χαμηλούς τζίρους να μην αφήνουν περιθώριο για μεγαλύτερη ενεργοποίηση, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,37% στις 1.437,73 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.434,01 (χαμηλό ημέρας) και των 1.439,51 μονάδων (υψηλό ημέρας). Μικρές μεταβολές παρατηρούνται στους κυριότερους κλαδικούς δείκτες, ενώ από τα «βαριά χαρτιά» ξεχωρίζει η Coca Cola με «άλμα» περίπου +2,5%, προσεγγίζοντας τα 33 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο πιστοποιημένος τεχνικός αναλυτής, κ. Πέτρος Στεριώτης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε ατασική φάση για 8 διαδοχικές συνεδριάσεις, «”κλειδωμένος” εντός στενότατης ζώνης τιμών. Το δε επίπεδο των 1.450 μονάδων δημιουργεί μία άβολη αντίσταση η οποία για την ώρα “κλείνει τη πόρτα” και στο πολυετές υψηλό των 1.500+. Σε μακρύτερο ορίζοντα ο ΓΔ έχει συμπληρώσει 7 μήνες σε οριζόντιο ουσιαστικά διαγραμματικό εύρος “χωνεύοντας”, θα λέγαμε, τα υπερκέρδη των τελευταίων 4 ετών».

«Σε επίπεδο μεμονωμένων τίτλων, ενώ ορισμένοι παραμένουν σε πολυετή υψηλά, άλλοι έχουν χάσει έδαφος το τελευταίο διάστημα, με ό,τι αυτό δείχνει για τις προτιμήσεις των χαρτοφυλακίων και για την επόμενη μεγάλη κίνηση των δύο αυτών “κατηγοριών” μετοχών», σημειώνει ο κ. Στεριώτης και προσθέτει: «Βραχυπρόθεσμα αναμένουμε τις άμεσες κινήσεις των Θεσμικών ένεκα του rebalancing του MSCI αλλά και λίγη ακόμη “ανακύκλωση τζίρου” και στενό rotation μέχρι να “βγει” ο μήνας».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτεμβρίου: Από Αρβανιτάκη, Μάλαμα και Μποφίλιου μέχρι Βίσση, Βανδή και Οικονομόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr