Στα κόκκινα η Wall Street περιμένοντας το σήμα της Nvidia

Στα κόκκινα η Wall Street περιμένοντας το σήμα της Nvidia

Σε ρυθμούς Nvidia η αγορά, καθώς ο αντίκτυπος των επιδόσεων της εταιρείας ξεπερνά τα στενά όρια του κλάδου και θα επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις τις επόμενες ημέρες - Τι φοβούνται οι επενδυτές για τις αποδόσεις του ΑΙ

27940760
Αρνητικές δυνάμεις επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να περιμένουν με έκδηλη νευρικότητα τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσει η Nvidia μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Εξάλλου, το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά ευρύτερα τον τεχνολογικό κλάδο και την αγορά ευρύτερα, αν λάβουμε υπόψη το πως το ρεύμα της τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε τους δείκτες σε πολλαπλά ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο σε ένα διάστημα που η Fed είχε ξεκαθαρίσει ότι η νομισματική χαλάρωση θα καθυστερούσε.

Η αγωνία, λοιπόν, για τις επιδόσεις της Nvidia οδήγησαν σε αρνητικά πρόσημα όλους τους δείκτες με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,39% στις 41.091 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά είχε πέσει και πάλι κάτω από το όριο των 41.000 μονάδων. Ο S&P 500 έχασε 0,60% στις 5.592 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε κατά 1,12% και τις 17.556 μονάδες. Νωρίτερα αμφότεροι οι δείκτες έπεφταν πάνω από 1%.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κέρδισαν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει στο 3,844% και του 2ετούς να σκαρφαλώνει στο 3,873%.

Κλείσιμο
Το πάρτι που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ στέλνοντας σαφές σήμα για έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed, τον ερχόμενο μήνα, έληξε γρήγορα, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας η αγορά «ζούσε» σε ρυθμούς… Nvidia.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο που είχε το ύψους 3 τρισ. δολαρίων ράλι που κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης μέσα σε περίπου δύο χρόνια, αφότου δηλαδή το ChatGPT έκανε την εμφάνιση του «σαρώνοντας» την αγορά και εγκαινιάζοντας την νέα εποχή του ΑΙ.

Όπως η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα μας και σχεδόν όλους τους τομείς της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, έτσι και το ράλι της Nvidia έφερε νέα δεδομένα στο χρηματιστήριο, στην κατάταξη των μέγα εταιρειών και στις επιδόσεις των δεικτών.

Το τελευταίο φάνηκε για μια ακόμη φορά τον τελευταίο μήνα, όταν μεταξύ 5 Αυγούστου και 23 Αυγούστου ο S&P 500 ανέκαμψε και ανέκτησε 4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές και δη, την «βασίλισσα» Nvidia που ανέβηκε πάνω από 28%, διευρύνοντας έτσι και τα κέρδη της από τις αρχές της χρονιάς πάνω από το 160%.

Η πρωτοκαθεδρία του ομίλου στον τομέα των μικροτσίπ AI για την ώρα δεν αμφισβητείται πραγματικά, παρά το γεγονός ότι νέες και ανερχόμενες startups προσπαθούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά μικροτσίπ και να αποκτήσουν ένα κομμάτι της πίτας. Όμως, αν τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας κινηθούν κάτω των προβλέψεων, τότε θα δημιουργηθούν εύλογα ερωτηματικά, όχι τόσο για το μέλλον του κλάδου του ΑΙ όσο κυρίως για το πόσο γρήγορα οι Big Tech θα δουν τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν δρομολογήσει στην τεχνητή νοημοσύνη να αποδίδουν καρπούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναλυτές περιμένουν ότι η μετοχή της Nvidia οδεύει προς μια διακύμανση έως 10% βραχυπρόθεσμα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αναλόγως με την κατεύθυνση που θα «δείξουν» τα αποτελέσματα της. Και αντίστοιχη θα είναι και η κατεύθυνση της αγοράς, δεδομένου πως του ειδικού βάρους της μετοχή της.

Υπολογίζεται ότι η Nvidia αναλογεί στο 6,6% του S&P 500, καθιστώντας της την δεύτερη ισχυρότερη μετοχή του δείκτη μετά την Apple, ενώ αναλογεί σε πάνω από το 8% του Nasdaq 100.

Οι αναλυτές προβλέπουν πως τα έσοδα της εταιρείας θα υπερδιπλασιαστούν σε ετήσια βάση, περίπου στα 29 δισ. δολάρια επί αυξημένων κερδών κατά περίπου 138% που θα διαμορφώσουν τα κέρδη ανά μετοχή στα 64 σεντς. Όμως, ανησυχούν για το guidance των μελλοντικών πωλήσεων, αλλά και για τα όσα θα δηλώσει για το update της επόμενης γενιάς των μικροτσίπ Blackwell, δεδομένου πως υπάρχουν πολλαπλές πληροφορίες για τεχνικά προβλήματα στον σχεδιασμό και την παραγωγή.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, υπάρχει αγωνία για την επιστροφή των αποδόσεων που έχει κάνει στο πεδίο του ΑΙ η Salesforce, αλλά και τα όσα θα ανακοινώσει η CrowdStrike, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που βρισκόταν πίσω από το ιστορικό «κρασάρισμα» των συστημάτων της Microsoft, νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Υπό πίεση βρέθηκε και η μετοχή της Apple, καθώς έκθεση της UBS προειδοποίησε πως η επικείμενη παρουσίαση του iPhone 16, μέσα στο Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να συνοδευτεί από ισχυρό άλμα πωλήσεων, όπως στο παρελθόν, καθώς η εταιρεία χάνει σταθερά μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Πολύ μεγάλη πτώση κατέγραψε και η Super Micro Computer καθώς η εταιρεία server τεχνητής νοημοσύνης επίσης επιβεβαίωσε προβλήματα που θα λειτουργήσουν σαν τροχοπέδη για τις οικονομικές της επιδόσεις.

Πηγή: Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης