Χρηματιστήριο Αθηνών: Αδυναμία αντίδρασης το παρά το διήμερο πτωτικό σερί

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η εγχώρια αγορά - Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη Motor Oil

Αποστάσεις από το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών συνεχίζει να κρατά η Αθήνα, με τους επενδυτές να αναλώνονται σε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ο Γενικός Δείκτης κινείται εκ νέου σε στενό εύρος τιμών, ενώ οι υποτονικοί τζίροι των τελευταίων εβδομάδων έχουν «χαμηλώσει» το μέσο όρο του τελευταίου τριμήνου σε επίπεδα υπό των 100 εκατ. ευρώ.

Στο πεδίο της σημερινής (29/8) συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται οριακά κατά +0,06% στις 1.426,21 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.423,67 (χαμηλό ημέρας) και των 1.428,70 μονάδων (υψηλό ημέρας). Ελάχιστοι τίτλοι παρουσιάζουν μεταβολή μεγαλύτερη του +/-1%.

Αδυναμία συντονισμού με τις ξένες αγορές παρατηρείται στη Λεωφόρο Αθηνών, με την Κύκλος Χρηματιστηριακή να κάνει λόγο για «ασύμμετρη συμπεριφορά». Κι αυτό διότι το διήμερο πτωτικό σερί του Χ.Α. ήρθε την ώρα που τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ έβγαζαν αντίδραση.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη Motor Oil, ειδικά μετά την παρουσίαση των εξαμηνιαίων μεγεθών της. Παράλληλα, είναι αυξημένες οι συναλλαγές επί του συγκεκριμένου τίτλου το τελευταίο διάστημα ενόψει του αυριανού rebalancing του MSCI, όπου αποφασίστηκε η αφαίρεση της MOH από τον βασικό δείκτη των ελληνικών μετοχών (MSCI Greece Standard Index). Σε αυτό το πλαίσιο, το fund Millenium αύξησε την short θέση του σε πάνω από 1%.

Οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να τοποθετούνται αναλόγως ήδη από την Παρασκευή 30 Αυγούστου (effective date). Ακολουθεί η αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE Russell στις 23 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσα έχουμε τις ετυμηγορίες της DBRS (6/9) και της Moody’s (13/9) για το ελληνικό αξιόχρεο. Σημειώνεται επίσης ότι η Real Consulting διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr