Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ένα ακόμη ρεκόρ για τον Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ένα ακόμη ρεκόρ για τον Dow Jones

Συνεδρίαση για... γερά νεύρα με εναλλαγές στα πρόσημα για S&P 500 και Nasdaq - Κράτησε τα κέρδη του ο Dow φτάνοντας σε νέο υψηλό - Δοκιμασία για την αγορά η πτώση της Nvidia, η αξία της οποίας έπεσε κατά 150 δισ. δολάρια

27940764
Συνεδρίαση συνεχών ανατροπών ήταν η σημερινή για τη Wall Street, καθώς ένα ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο των τεχνολογικό κλάδο άλλαξε την εικόνα στους δείκτες… εξατμίζοντας τα κέρδη που μετρούσαν νωρίτερα (έως και πάνω από 1%) S&P 500 και Nasdaq.

Τελικά ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,59% «πιάνοντας» τις 41.335 μονάδες που συνιστά ένα ακόμη ρεκόρ. Ο S&P 500 έμεινε αμετάβλητος με ανεπαίσθητη κάμψη 22 μονάδων (0%) στις 5.591 και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,23% στις 17.516 μονάδες.

Στις αγορές ομολόγων οι αποδόσεις κέρδισαν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται στο 3,871% και του 2ετούς να σκαρφαλώνει στο 3,895%.

Τα «βαριά» χαρτιά του Dow βρέθηκαν από νωρίς σε ανοδική πορεία, καθώς τα νέα στοιχεία από τις αιτήσεις ανεργίας που παραπέμπουν σε περαιτέρω σταδιακή αποθέρμανση της αγοράς εργασίας λειτουργούν ενθαρρυντικά προς την κατεύθυνση της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σε S&P 500 και Nasdaq το πάνω χέρι ανάμεσα στους αγοραστές και στους πωλητές τεχνολογικών μετοχών εναλλασσόταν, επηρεάζοντας τα πρόσημα. Είναι χαρακτηριστικά ότι ενδοσυνεδριακά τα κέρδη που κατέγραφαν αμφότεροι οι δείκτες είχαν ξεπεράσει και το 1%.

Η μετοχή της Nvidia δέχτηκε ισχυρές πιέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος και καταλήγοντας να χάσει περίπου 6%.

Με την πτώση αυτή η αξία του γίγαντα των μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης συρρικνώθηκε κατά πάνω από 150 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της εξακολουθεί να μετρά θεαματικά κέρδη της τάξεως του 150% για τη χρονιά.

Αν και η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά έσοδα και κέρδη, άνω του αναμενόμενου, για το δεύτερο τρίμηνο, ουσιαστικά έπεσε θύμα της ίδιας της τεράστιας επιτυχίας που έχει σημειώσει την τελευταία διετία επιτρέποντας στην αγορά να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών της υπερβολικά ψηλά.

Κοινώς οι επενδυτές ήλπιζαν σε ένα ακόμη πιο ισχυρό guidance για το τρίτο τρίμηνο και παρά το γεγονός ότι ο CEO, Γένσεν Χουάνγκ, διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι οι καθυστερήσεις στα μικροτσίπ επόμενης γενιάς δεν θα εκτροχιάσουν τα πλάνα παραγωγής, οι επενδυτές δεν έμειναν ευχαριστημένοι.

Άλλωστε, αν και η εταιρεία απολαμβάνει για την ώρα το μερίδιο του λέοντος από την πίτα του κλάδου, νέες startup έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους με υποσχέσεις για πιο εξειδικευμένα και φτηνά μικροτσίπ. Έτσι, αν τα μικροτσίπ νέας γενιάς καθυστερήσουν, η αγορά ανησυχεί για τις μελλοντικές επιδόσεις της εταιρείας που με ανάπτυξη εσόδων στο 122% ουσιαστικά παρουσίασε τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και ένα χρόνο.

Έτσι, φούντωσαν οι αμφιβολίες και για τις αποδόσεις της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα διάστημα που όλες οι Big Tech έχουν προχωρήσει σε υπέρογκες επενδύσεις στον κλάδο, που δεν ξέρουν πότε και κυρίως αν θα αποφέρουν καρπούς. Με δεδομένο λοιπόν ότι το ΑΙ ήταν το άρμα για τα πολλαπλά ρεκόρ του πρώτου εξαμήνου, ήταν λογικό και επόμενο να επικρατήσει αβεβαιότητα για την πορεία του και άρα την κατεύθυνση της Wall Street.

«Ο θάνατος, οι φόροι και τα ισχυρά κέρδη της Nvidia είναι τα τρία πράγματα που μπορούμε να βασιζόμαστε. Και αυτό είναι το θέμα, αν το μέγεθος του ρυθμού των κερδών είναι χαμηλότερος από αυτόν που βλέπαμε μέχρι τώρα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ράιαν Ντέντρικ της Carson Group.

Έτερες χαμένες της ημέρας ήταν η μετοχή της Dollar General που με πτώση της τάξεως του 30% είχε την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της εταιρείας, όπως επίσης η Okta και η Birkenstock μετά τα χαμηλά αποτελέσματα που δημοσίευσαν.

Αντιθέτως στις κερδισμένες ήταν η μετοχή της Boeing που ανέκαμψε μετά από ένα τριήμερο καθοδικό σερί, όπως επίσης η Affirm και η Best Buy μετά τις καλές επιδόσεις τριμήνου που ανακοίνωσε.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης