Η ώρα των οίκων αξιολόγησης – Ποιοι και πότε θα βαθμολογήσουν εκ νέου την ελληνική οικονομία

Αρχή με την DBRS στις 6 Σεπτεμβρίου - Ο «χρησμός» της Moody's είναι αυτός που «καίει» περισσότερο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι raters αναμένεται να δώσουν το χρησμό τους αρχής γενομένης από την DBRS στις 6 Σεπτεμβρίου, οίκος ο οποίος έχει αποδώσει επενδυτική βαθμίδα στη χώρα μας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ωστόσο αυτό που αναμένουν διακαώς οι αναλυτές είναι ο χρησμός της Moody’s που εκτιμάται πως θα είναι και αυτός θετικός- πάντα εκτός απροόπτου- μιας και πρόκειται για τον μοναδικό και ίσως το σημαντικότερο οίκο που δεν έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία ενώ αντιθέτως το έχει πράξει για τις τράπεζες.

Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου η S&P έχει προγραμματίσει και αυτή να ανακοινώσει το rating για την Ελληνική οικονομία ενώ λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές έρχεται η σειρά της Fitch για να ολοκληρωθεί η χρονιά στις 6 Δεκεμβρίου με το χρησμό της Scope.

Ο χρησμός της Moody’s ωστόσο είναι αυτός που «καίει» περισσότερο απ’ όλους, επενδυτές, αναλυτές αλλά και την Ελληνική κυβέρνηση για μια σειρά από λόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στη Θεσσαλονίκη

Υπέρ της συνέχισης της στήριξης στο Ισραήλ η Κάμαλα Χάρις - Τι είπε στη συνέντευξή της για τη μετανάστευση και τον Τραμπ

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr