Φρένο στις αυξήσεις ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Κάτω από τα €0,15 ανά κιλοβατώρα το κόστος, δείτε τις τιμές ανά εταιρεία

Φρένο στις αυξήσεις ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Κάτω από τα €0,15 ανά κιλοβατώρα το κόστος, δείτε τις τιμές ανά εταιρεία

Σήμερα οι ανακοινώσεις του υπουργείου για την στήριξη των καταναλωτών - Νέο άλμα στην χονδρεμπορική στα 215 ευρώ ανά μεγαβατώρα

logariasmoi_
Kάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα θα διαμορφωθεί για τους περισσότερους καταναλωτές το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος για τον Σεπτέμβριο μετά τις επιδοτήσεις που θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι προμηθευτές υπάκουσαν στις κυβερνητικές παραινέσεις και απορρόφησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το ενεργειακό κόστος με εξαίρεση τους μη καθετοποιημένους ομίλους (εκείνους δηλαδή που δεν έχουν δική τους παραγωγή) που κάποιοι εξ αυτών αύξησαν ελαφρά τις τιμές, ενσωματώνοντας το κόστος της χονδρεμπορικής που έκλεισε στα ίδια περίπου επίπεδα με τον Αύγουστο.

Οι ταρίφες

Έτσι για τον Σεπτέμβριο οι τιμές που ανακοίνωσαν σταδιακά χθες οι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί (ΔΕΗ, Μetlen, Ήρων, Elpedison) κινούνται σε ένα ενιαίο εύρος τιμής που είναι τα 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πολιτική που ενστερνίστηκαν αντίστοιχα η ΖενίΘ αλλά και η Ελίν.

Ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς που οι προσφορές τους «κυνήγησαν» υψηλότερα επίπεδα, προσεγγίζοντας (χωρίς τις επιδοτήσεις) ή ξεπερνώντας τα 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αυτές είναι η NRG, η οποία προσέφερε τιμολόγιο στα 18,73 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η Φυσικό Αέριο με 17,3 λεπτά και η Volton με 19,4 λεπτά.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες μείωση κατά 2,8% στο τιμολόγιο Σεπτεμβρίου, το οποίο διαμορφώνεται στα 15,94 λεπτά/KWh για καταναλώσεις ως 500 KWh. Για μεγαλύτερη κατανάλωση η τιμή διαμορφώνεται στα 17,1 λεπτά/KWh ενώ η νυχτερινή χρέωση σε 12,8 λεπτά/KWh με πάγιο ύψους 5 ευρώ/μήνα. Αντίστοιχα, το τιμολόγιο της Protergia παραμένει σταθερό για τρίτο μήνα με το οικιακό τιμολόγιο Value Special να διαμορφώνεται στα 15,99 λεπτά/KWh πριν την επιδότηση. Το Basic Home της Ήρων πριν την επιδότηση είναι στα 15,87 λεπτά/KWh.

Δείτε πίνακα με τις τιμές ανά εταιρεία για τα πράσινα τιμολόγια

reyma-pinakas-1
reyma-pinakas-2


Διαβάστε περισσότερο στο newmoney

 Ειδήσεις σήμερα:

«Έρχεται μετασεισμός στο Βερολίνο»: Αναταράξεις στη Γερμανία μετά τη νίκη του ακροδεξιού AFD στη Θουριγγία

Εβδομάδα των Παθών στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα 4 σενάρια για την Κεντρική Επιτροπή μετά το «παρών» του Πολάκη

Λαϊκή οργή στο Ισραήλ για τον Νετανιάχου μετά τη δολοφονία των έξι ομήρων από τη Χαμάς - Μεγάλη γενική απεργία σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης