Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Πού οδηγούν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των δύο χωρών

Αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί «μπλακάουτ» στην μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση-Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την επίτευξη συμφωνίας-216 εκατ. όφειλε να καταβάλλει ο ΑΔΜΗΕ στην Νexans ως τις 31 Αυγούστου

Με το τελεσίγραφο της γαλλικής Nexans να επικρέμεται πάνω από τον μέλλον του ηλεκτρικού καλωδίου Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ συνολικής αξίας περίπου 2 δισ. αναζητείτε η λύση που θα εκτονώσει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα του έργου χωρίς να τινάξει το πρότζεκτ στον αέρα.

Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι από τις κρισιμότερες του Great Sea Interconnector αφού από την έκβαση των διαπραγματεύσεων θα φανεί αν το έργο θα κερδίσει ή θα χάσει έδαφος.

Tην Παρασκευή η Κυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στις πιέσεις των Γάλλων για επίλυση των εκκρεμοτήτων (ανάκτηση κόστους, γεωπολιτικό ρίσκο) ή έστω σε δήλωση καλής θέλησης για να συμφωνήσει στους όρους που προτείνει ο ΑΔΜΗΕ. Προηγήθηκε όπως αναφέρουν πληροφορίες ένας μαραθώνιος τηλεδιασκέψεων και συνομιλιών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ελλάδας –Κύπρου, της ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου και των άλλων φορέων του έργου χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει ναυάγιο αλλά ούτε και οριστική συμφωνία για το μεγάλο έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρτι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr