Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος και επιλεκτικές τοποθετήσεις από τους traders

Η Αθήνα κρατά αποστάσεις από τις πτωτικές τάσεις των ευρωαγορών - Στις 1.440 μονάδες εντοπίζεται το επόμενο σημείο αντίστασης

Με το «δεξί» ξεκινά ο Σεπτέμβριος στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα εδραιώνοντας την παρουσία του πάνω από τις 1.430 μονάδες. Οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί, με επιλεκτικές κινήσεις και rotation στους τίτλους που «ποντάρουν». Η νέα άνοδος του Χ.Α. έρχεται μάλιστα την ώρα που οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν απώλειες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (2/9) ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,25% και διαπραγματεύεται στις 1.434,78 μονάδες. Χαμηλό ημέρας αποτελούν οι 1.432,78 μονάδες και υψηλό ημέρας οι 1.436,62 μονάδες. Στις 1.440 μονάδες εντοπίζεται το επόμενο σημείο αντίστασης και στις 1.420 μονάδες το αντίστοιχο της στήριξης.

Ορισμένες μετοχές που υποαπέδωσαν τον Αύγουστο, έχουν δημιουργήσει «χώρο» επανατοποθέτησης για τους αγοραστές, καθώς διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα. Μειωμένη αναμένεται να είναι σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς απουσιάζει μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας λόγω της αργίας της Labor Day στην Wall Street. Αν και συνεχίζεται η τήρηση της στάσης αναμονής, οι αναλυτές περιμένουν ότι, σύντομα μεν αλλά σταδιακά, η αγορά θα αποκτήσει πρόσφορο έδαφος για πιο πειστικές τοποθετήσεις από τους traders και πως οι όγκοι θα αυξηθούν.

Παράλληλα, οι απώλειες του περασμένου μήνα δίνουν το περιθώριο αντίδρασης και επαναφοράς των buyers με στόχο τα πολυετή υψηλά των 1.500 μονάδων. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από την εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, όπου ορισμένοι δείκτες κινούνται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, άρα το σενάριο της διόρθωσης είναι πολύ πιθανό και ίσως επηρεάσει το γενικότερο κλίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρτι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr