Μαρινάκης για ρεύμα: Σκοπός να παραμένουν οι τιμές κάτω από τα 15 λεπτά ανά μεγαβατώρα

Μαρινάκης για ρεύμα: Σκοπός να παραμένουν οι τιμές κάτω από τα 15 λεπτά ανά μεγαβατώρα

Έχει αρχίσει να παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές που φθάνουν τελικά στους καταναλωτές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

marinakis
Σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής είναι να παραμένουν οι τιμές για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 cents ανά μεγαβατώρα- που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών.

Παράλληλα, τόνισε πως «το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει, σύντομα, την κρατική ενίσχυση που θα συμβάλλει, ώστε να διαμορφωθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για τους καταναλωτές».

«Ανακοινώθηκαν οι τιμές του ρεύματος για τον Σεπτέμβριο. Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι έχουμε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον, με τη σταδιακή πτώση της ζήτησης έχει αρχίσει να παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές που φθάνουν τελικά στους καταναλωτές, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο. Για παράδειγμα η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του βασικού παρόχου είναι μειωμένη κατά 3% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής είναι να παραμένουν οι τιμές για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 cents ανά μεγαβατώρα- που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει, σύντομα, την κρατική ενίσχυση που θα συμβάλλει, ώστε να διαμορφωθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για τους καταναλωτές.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως μεσοσταθμικά, κατά το τελευταίο επτάμηνο, οι τιμές είναι λίγο πάνω από τα 13 cents ανά μεγαβατώρα. Έχουμε αποδείξει πως στηρίζουμε τους πολίτες σε έκτακτες συνθήκες και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας» δήλωσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρτι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης