Από σήμερα Τρίτη τρέχει η διαδικασία για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα

Σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου

Μετά από τις εγκρίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα, σήμερα μέσω των γενικών συνελεύσεων των δύο τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτιας αναμένεται και η έγκριση των μετόχων. Ας σημειωθεί πως η γενική συνέλευση της Παγκρήτιας είναι τακτική και πως θα περιλάβει και τα θέματα που αφορούν τη συγχώνευση.

Η νέα τράπεζα έχει θέσει ως στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό της στον χώρο, έναν χώρο που έχει ιδιαίτερες ανάγκες και οποίος σε μεγάλο βαθμό δεν είχε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό κατά τα χρόνια της κρίσης.

Οι δύο αυτές μη συστημικές τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα μεγέθη τους. Ετσι η συγχώνευση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα έναν Όμιλο με συνολικό ενεργητικό 10,2 δισ. ευρώ ήδη από τα τέλη του 2024 , με καταθέσεις 9,4 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρουν πηγές με γνώση της διαδικασίας η επόμενη στάση αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως το πλάνο εξελίσσεται on time.

H νέα τράπεζα αναμένεται να βαφτιστεί κάτι που θα λάβει χώρα το α τρίμηνο του 2025 αν και οι διαδικασίες εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Τρίτη – Μέχρι τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία, πού θα βρέξει

Ατύχημα στην αυτοκινητοπομπή του Τιμ Γουόλς – Δεν τραυματίστηκε ο υποψήφιος

Παιχνίδια θανάτου από τη Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν σε σάβανα αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr