Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα στις 1.450 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα στις 1.450 μονάδες

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών - Σε ποιες μετοχές στρέφεται το ενδιαφέρον - Τα επόμενα ορόσημα για τον Γενικό Δείκτη

xrimatistirio
Με τις ήπια ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών συντονίζεται σήμερα (3/9) το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει στις «πλάτες» του ένα τριήμερο ράλι που το επανέφερε πάνω από τις 1.440 μονάδες. Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών συνοδεύεται από υποτονικό τζίρο, αν και αναμένεται βελτίωση μετά την επιστροφή της Wall Street στην ενεργό δράση.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται -για τέταρτη διαδοχική ημέρα- κατά +0,13% και διαπραγματεύεται στις 1.448,07 μονάδες. Η κίνηση του δείκτη γίνεται και σήμερα σε στενό εύρος τιμών και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.446,31 (χαμηλό ημέρας) και των 1.448,44 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Οι αναλυτές έχουν θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τον Σεπτέμβριο, με πρώτο στόχο να αποτελεί η υπέρβαση των 1.450 μονάδων σε περίπτωση συνέχισης της ανοδικής κίνησης. Επόμενα ορόσημα οι 1.478 μονάδες (κλείσιμο Ιουλίου) και το φετινό ρεκόρ των 1.502 μονάδων, που αποτελεί και υψηλό 13 ετών.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση του θετικού μομέντουμ στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή μάλιστα που ορισμένοι δείκτες κινούνται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ (Dow Jones στην Wall Street και DAX στη Γερμανία). Επομένως, δεν αποκλείεται η Λεωφόρος Αθηνών να έχει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις από το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, λένε οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Σχεδόν διπλάσια τα ενοίκια φοιτητικών κατοικιών στη δεκαετία – Στο +15% σε σχέση με πέρυσι

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης