Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας - Θα γίνουν σε δύο επίπεδα

Τι είπε για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που αναμένεται επεκταθεί εντός Σεπτεμβρίου, σε εστίαση και τουρισμό

Στις νέες πολιτικές που έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε νέους, γυναίκες, ΑμεΑ, συνταξιούχους, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι έχουν δηλωθεί πάνω από 160.000 συνταξιούχοι που εργάζονται.

Η υπουργός εκτίμησε ότι το μέτρο πήγε καλά καθώς έχει καταργηθεί η κράτηση κατά 30% στη σύνταξη όσων εργάζονταν. «Την τελευταία 5ετία έχουμε 500.000 περισσότερους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι το μέτρο που είναι το ίδιο από το 1950 θα αλλάξει καθώς μέχρι τώρα πως είπε ενδεικτικά «είναι το ίδιο είτε δουλεύεις 40 είτε 10 ώρες την εβδομάδα».


Οι αλλαγές, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας θα γίνουν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά, την αλλαγή στο ποσό ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας.

Η δεύτερη αλλαγή, είναι το επίδομα να γίνει «εμπροσθοβαρές». Όπως είπε, τους πρώτους μήνες θα είναι περισσότερο και τους επόμενους θα μειώνεται ώστε να παρακινήσει τους ανέργους να βγουν στην αγορά εργασίας.

«Αυτοί είναι δύο βασικοί άξονες τους νέου επιδόματος ανεργίας που επεξεργαζόμαστε», τόνισε η υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αλλαγές θα αφορούν αυτούς που θα λάβουν επίδομα και όχι τους ανέργους που το λαμβάνουν ήδη.

Ψηφιακή κάρτα Εργασίας

Η επέκταση της ψηφιακής κάρτας σε τουρισμό και εστίαση είναι ο δεύτερος στόχος τους υπουργείου Εργασίας με στόχο να ο εργαζόμενος να πληρώνεται για τις ώρες που δουλεύει.

Αύριο όπως είπε η κ. Νίκη Κεραμέως θα έχει συνάντησή με φορείς του τουρισμού και της εστίασης ώστε να προχωρήσει άμεσα.

Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας στα ΚΕΠΑ έγιναν δύο αλλαγές. Η πρώτη αφορά τους αναπήρους που θα εξετάζονται άπαξ για αναστρέψιμες παθήσεις και η δεύτερη την πρόσληψη περισσότερων από 700 γιατρών στα κέντρα για την άμεση εξυπηρέτηση των αναπήρων.

Τέλος για τις συντάξεις είπε ότι ο χρόνος έκδοσης έχει αυξηθεί στις 1.000 την ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, λένε οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Σχεδόν διπλάσια τα ενοίκια φοιτητικών κατοικιών στη δεκαετία – Στο +15% σε σχέση με πέρυσι

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr