UBS: Επιμένει για ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2024

UBS: Επιμένει για ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2024

Στοιχεία όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι πωλήσεις αυτοκινήτων, τα καταναλωτικά δάνεια και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενισχύουν την αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία

UBS
Διατηρεί την πρόβλεψή της για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,5% για το 2024, η ελβετική UBS, δεδομένων των οικονομικών στοιχείων, όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι πωλήσεις αυτοκινήτων, τα καταναλωτικά δάνεια και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη που στηρίζουν την αισιοδοξία της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή επιταχύνθηκε στο 2,7% ετησίως τον Ιούλιο, με τον βασικό ΔΤΚ να συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω στο 3%. Η πρόβλεψή της μιλά για μέσο πληθωρισμό στο 2,5% φέτος και στο 2% το 2025. Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 2,9 δισ. ευρώ το 2ο εξάμηνο του 2024 (έναντι στόχου 1,2 δισ. ευρώ). Το ECOFIN ενέκρινε το επικαιροποιημένο σχέδιο RRF (αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS, η ανάπτυξη γενικότερα στον ευρωπαϊκό Νότο είναι καλύτερη από ό,τι στον Βορρά, ενώ και η δυναμική του χρέους στην περιφέρεια βελτιώνεται.

Για το 2025, ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη 3% για την ελληνική οικονομία, δηλαδή κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από το consensus.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, λένε οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Σχεδόν διπλάσια τα ενοίκια φοιτητικών κατοικιών στη δεκαετία – Στο +15% σε σχέση με πέρυσι

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης