Aegean : Προσβλέπει σε τριπλό όφελος από τη στρατηγική συμφωνία με τη Volotea

Aegean : Προσβλέπει σε τριπλό όφελος από τη στρατηγική συμφωνία με τη Volotea

Σε μετοχικό, λειτουργικό - εμπορικό αλλά και επενδυτικό επίπεδο τα οφέλη

L-R_-Mr_-Dimitris-Gerogiannis-CEO-AEGEAN-Mr_-Carlos-Munoz-Founder-and-CEO-of-
Οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα αλλά κυρίως σε τρία, το μετοχικό, το λειτουργικό – εμπορικό αλλά και το επενδυτικό βλέπει η AEGEAN από τη συμφωνία που ανακοίνωσε χθες (3/9) για τη νέα στρατηγική επένδυση και συνεργασία της με μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες χαμηλού κόστους της Νότιας Ευρώπης, όπως είναι η Volotea.

Χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία για τη συμμετοχή της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας με έδρα τη Bαρκελώνη μαζί με τους υπάρχοντες μέτοχους. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις και συνολικά θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ, οδηγώντας τελικά στην απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού από πλευράς της AEGEAN. Η τελευταία θα συμμετάσχει με αρχική επένδυση 25 εκατ. ευρώ, σε αύξηση κεφαλαίου έως 50 εκατ. της Volotea όπου θα συμμετάσχουν και οι υφιστάμενοί της μέτοχοι μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου χρηματοπιστωτικού μέσου (δανείου) με δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη.

Υπό την αίρεση συγκεκριμένων προϋποθέσεων, κυρίως σχετικών με την οικονομική απόδοση της Volotea το 2024, δύναται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη εκταμίευση του εν λόγω χρηματοπιστωτικού μέσου, το δεύτερο τρίμηνο του 2025, ύψους έως 50 εκατ. ευρώ, στην οποία η AEGEAN θα συμμετέχει επίσης με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, η συνολική αύξηση κεφαλαίου δύναται να ανέλθει σε έως 100 εκατ. ευρώ, με τη συνολική συμμετοχή της AEGEAN να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που η αρχική συμμετοχή της πρώτης εκταμίευσης της AEGEAN μετατραπεί σε μετοχές, τότε η επένδυσή της θα ισοδυναμεί σε μερίδιο 13% στη Volotea ενώ στην περίπτωση που εκταμιευτεί και η δεύτερη δόση και μετέπειτα μετατραπεί σε μετοχές τότε το συνολικό ποσοστό της AEGEAN στη Volotea θα ανέλθει στο 21%.

Στόχος, της συνεργασίας όπως αναφέρθηκε χθες τόσο από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της AEGEAN, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη όσο και από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Volotea κ. Carlos Muñoz είναι καταρχάς η σταδιακή δημιουργία συνεργείων μεταξύ των δυο εταιρειών αλλά και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους στην αγορά της Νότιας Ευρώπης. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης έκανε λόγο για συμπληρωματικότητα των δύο εταιρειών, με τη λογική ότι η Volotea εξυπηρετεί προορισμούς που δεν εξυπηρετούνται από άλλους αερομεταφορείς (σ.σ. φτάνει σε 110 αεροδρόμια και διαθέτει έδρα σε 21 μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις), ενώ η AEGEAN έχει μεγάλο αποτύπωμα και μερίδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ετσι, μέσω της συνεργασίας αυτής των δύο εταιρειών θα γίνει μία σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της σύνδεσης της ελληνικής περιφέρειας με άλλους προορισμούς της Ευρώπης, όπως με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία σε πιο μεσαίους προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης