Χρηματιστήριο Αθηνών: Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις και υποχώρηση κάτω από τις 1.430 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις και υποχώρηση κάτω από τις 1.430 μονάδες

Έντονες πιέσεις ασκεί το sell off στα διεθνή χρηματιστήρια - Σε ποιες μετοχές στρέφεται η προσοχή των επενδυτών

xrimatistirio_mk
Απότομη πτώση καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της σημερινής (4/9) συνεδρίασης, παίρνοντας την «σκυτάλη» μετά το κρεσέντο πωλήσεων που λαμβάνει χώρα συνολικά στις αγορές. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες άνω του -1%, οπισθοχωρώντας σε πρώτη φάση κάτω από τις 1.430 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -1,19% και διαπραγματεύεται στις 1.428,84 μονάδες, χάνοντας την επαφή του από τα πρόσφατα κεκτημένα και έχοντας προηγουμένως πλησιάσει ακόμη και τις 1.450 μονάδες. Πλέον, απειλούνται κρίσιμα σημεία στήριξης, με τις 1.430 μονάδες να έχουν ήδη «παραβιαστεί». Το υψηλό ημέρας εντοπίζεται στις 1.435,84 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.427,66 μονάδες.

Υποτονική είναι η συναλλακτική δραστηριότητα. Χθες σημείωσε αύξηση κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ, παραμένοντας ωστόσο 30% κάτω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών των 122 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι διακινήθηκαν πακέτα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, ο καθαρός τζίρος υπολογίζεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Έντονες πιέσεις ασκεί στη Λεωφόρο Αθηνών η νέα διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια, που θυμίζει… «Μαύρη Δευτέρα». Η σκιά της ύφεσης πλανάται πάνω από την Wall Street, οδηγώντας σε «ντόμινο» απωλειών. Μάλιστα, το γεγονός ότι ορισμένοι δείκτες-ρυθμιστές των αγορών κινούνταν μέχρι πρότινος σε ιστορικά υψηλά, όπως ο Dow Jones στις ΗΠΑ και ο DAX στη Γερμανία, δίνει το περιθώριο για περαιτέρω πτωτική κίνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης