Στουρνάρας: Να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό στο 2% χωρίς να υπονομεύσουμε την οικονομική ανάκαμψη

Δεν θέλουμε στην ΕΚΤ να υπονομεύσουμε την οικονομική ανάκαμψη -Οι παρεμβάσεις της νομισματικής πολιτικής μας αποδείχθηκαν ρεαλιστικές, ευέλικτες και ιδιαίτερα αποτελεσματικές

«Η πρόκληση για την προσεχή περίοδο είναι να εξασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί και θα πλησιάσει εγκαίρως τον στόχο μας, ενώ παράλληλα θα ενισχύονται οι ρυθμοί ανάπτυξης φθάνοντας σε διατηρήσιμα επίπεδα που εγγυώνται πλήρη απασχόληση», αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην Ημερησία. «Υπό αυτές τις περιστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να βρει τη χρυσή τομή στο εξής δίλημμα: Θέλουμε να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας μέχρι το τέλος του 2025. Αυτό θα απαιτήσει περιοριστική νομισματική πολιτική τους προσεχείς μήνες. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν θέλουμε να υπονομεύσουμε την οικονομική ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει και να διακινδυνεύσουμε να ωθήσουμε τον πληθωρισμό σε επίπεδα χαμηλότερα από τον στόχο του 2%», σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, γράφει στην «Η» για το μεγάλο στοίχημα της νομισματικής πολιτικής αλλά και την χρυσή τομή την οποία καλείται να βρει η ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να οδηγήσει μεν τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025, χωρίς όμως να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr