Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο: Γιατί διολισθαίνουν οι τιμές και πόσο θα κρατήσει η πτώση

H αγορά εξακολουθεί να εξετάζει την επόμενη κίνηση του ΟΠΕΚ - Παράγοντες κλειδί για τις τιμές, η ζήτηση από την κινεζική αγορά και η αποκατάσταση της παραγωγής στη Λιβύη

Διευρύνονται οι απώλειες στις τιμές του πετρελαίου και σήμερα, μετά τις αναφορές ότι η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης επρόκειτο να αποκατασταθεί, πληροφορία που άσκησε πιέσεις στις τιμές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αλλος ένας λόγος που υποχωρεί το πετρέλαιο, είναι τα σχέδια του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή εν μέσω της αδυναμίας της οικονομίας της Κίνας.

Κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης στις αγορές της Ασίας, η τιμή του μπρεντ που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε κατά 0,57% στα 73,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 0,65% και διαπραγματεύονταν στα 69,88 δολάρια το βαρέλι.

Στα 73,3 δολάρια το μπρεντ


Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου είναι το αποκορύφωμα πολλών γεγονότων, δήλωσε ο Αντι Λίποβ, πρόεδρος της Lipow Oil Associates.

Κάτω από τα 70 δολάρια το αμερικανικό WTI



«Πρώτον, ο κινεζικός μηνιαίος δείκτης PMI έδειξε τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης προκαλώντας απογοήτευση», είπε. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Κίνα δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία του δείκτη υπέυθυνων αγορών για τον Αύγουστο, τα οποία υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών, στις 49,1 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr