Πράσινο φως από ΕΕ στο 4ο αίτημα επιχορηγήσεων 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πράσινο φως από ΕΕ στο 4ο αίτημα επιχορηγήσεων 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νίκος Παπαθανάσης: Θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - «Σπάει» το φράγμα του 50% στην απορρόφηση κονδυλίων η Ελλάδα

kondylia-ee
Την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση επιχορηγήσεων 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, πιστοποιεί η προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το newmoney.gr, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου και είχε συνδεθεί με την επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων του ελληνικού σχεδίου. Αυτά περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση οδικής ασφάλειας σε οδικό δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση ασφάλειας των 13 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και την αναβάθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, «η νέα θετική αξιολόγηση για την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δεν έτυχε, πέτυχε. Αποτελεί αποτέλεσμα της επίτευξης των προαπαιτούμενων οροσήμων, μετά από συνεχή και αποφασιστική δουλειά κάθε εμπλεκόμενου φορέα. Με την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία στους μεταρρυθμιστικούς στόχους, με την ίδια προσήλωση στις δεσμεύσεις μας προς τους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε να κρατούμε την Ελλάδα στις πρώτες χώρες ως προς τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε οι ευρωπαϊκοί πόροι να αποτελέσουν καταλύτες για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Με την ίδια συνέπεια δημιουργούμε νέες και περισσότερες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα για όλους».

Μέχρι σήμερα, στο σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, χρηματοδοτούνται 794 έργα και δέσμες έργων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 7,8 δισ. αφορούν σε έργα πράσινης μετάβασης, 2,5 δισ. σε δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, 5,7 δισ. αφορούν σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής συνοχής, ενώ 6,1 δισ. αφορούν σε ενισχύσεις για ιδιωτικές επενδύσεις και τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης