Nvidia: Απώλειες $279 δισ. από τη βουτιά της μετοχής της - Ο Τζένσεν Χουάνγκ έχασε $10 δισ. μέσα σε 24 ώρες

Nvidia: Απώλειες $279 δισ. από τη βουτιά της μετοχής της - Ο Τζένσεν Χουάνγκ έχασε $10 δισ. μέσα σε 24 ώρες

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη Nvidia για μονοπωλιακές πρακτικές

nvidia
Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Τζένσεν Χουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Nvidia, βίωσε μια από τις σημαντικότερες οικονομικές αποτυχίες της καριέρας του, καθώς η καθαρή του αξία μειώθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη 3/9.

Η απότομη μείωση της περιουσίας του ακολουθεί την απότομη πτώση της μετοχής της Nvidia, η οποία οφείλεται σε μια ευρύτερη πώληση μετοχών τσιπ και σε αυξημένες ανησυχίες για μια κλιμακούμενη έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η καθαρή περιουσία του Χουάνγκ μειώθηκε σε περίπου 94,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια για τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας από τότε που ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index άρχισε να παρακολουθεί την περιουσία του το 2016.

Η δραματική πτώση προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πτώση της τιμής της μετοχής της Nvidia κατά 9,5%, ως απάντηση τόσο στον εντεινόμενο έλεγχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και στις αντιδράσεις της αγοράς στις πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις της Nvidia.

Κλείσιμο
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κλητεύσει την Nvidia και άλλες μη κατονομαζόμενες εταιρείες τεχνολογίας στο πλαίσιο έρευνας υπό την ηγεσία του γραφείου του στο Σαν Φρανσίσκο.

Η έρευνα φέρεται να επικεντρώνεται σε πιθανές αντιμονοπωλιακές πρακτικές, με τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάζουν αν η Nvidia έχει καταστήσει δύσκολο για τους πελάτες να μεταπηδήσουν σε εναλλακτικούς προμηθευτές τσιπ ή έχει επιβάλει κυρώσεις σε όσους δεν αγοράζουν αποκλειστικά τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, ανέφερε το Bloomberg.

Ένας βασικός τομέας ενδιαφέροντος της έρευνας είναι η πρόσφατη εξαγορά της RunAI, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης, από τη Nvidia για 700 εκατομμύρια δολάρια. Οι ρυθμιστικές αρχές φέρονται να ανησυχούν ότι η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να εδραιώσει περαιτέρω την κυριαρχία της Nvidia στην αγορά, καθιστώντας δυσκολότερο για τους πελάτες να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τα τσιπ της εταιρείας. Η ανησυχία αυτή απηχεί τις απόψεις που είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν εντός της βιομηχανίας κατασκευής τσιπ, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης