Volkswagen: Η πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη είναι όσο η παραγωγή δύο εργοστασίων μας

Volkswagen: Η πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη είναι όσο η παραγωγή δύο εργοστασίων μας

O οικονομικός διευθυντής της VW υπερασπίστηκε τα σχέδια της εταιρείας, εν μέσω αποδοκιμασιών στη συνέλευση εργαζομένων στο Βόλφσμπουργκ

Volkswagen
Η Volkswagen υπερασπίστηκε τα σχέδιά της να εξετάσει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία, λέγοντας ότι οι μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν αφήσει την εταιρεία με... πλεόνασμα περίπου δύο εργοστασίων.

Η ζήτηση στην Ευρώπη δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία, με τις παραδόσεις αυτοκινήτων να υπολείπονται περίπου 2 εκατομμύρια από την κορύφωσή τους, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Arno Antlitz σε συνέλευση εργαζομένων στο Βόλφσμπουργκ. 

Η Volkswagen έχει χάσει πωλήσεις περίπου «500.000 αυτοκινήτων, το ισοδύναμο περίπου δύο εργοστασίων», δήλωσε ο Antlitz. «Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να μειώσουμε το κόστος» πρόσθεσε.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Άντλιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο Όλιβερ Μπλούμε όταν ανέβηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν
Κλείσιμο

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ζυγίζει αν θα κλείσει για πρώτη φορά εγκαταστάσεις στη Γερμανία και θα τερματίσει τις συμφωνίες για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας μετά από χρόνια αγνόησης της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και της πτώσης της ανταγωνιστικότητας.

Η κίνηση αυτή προετοιμάζει μια αναμέτρηση με ισχυρά συνδικάτα, καθώς η πιο σημαντική βιομηχανία της χώρας μάχεται για το μέλλον της, αναφέρει το Bloomberg.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης