Χατζηδάκης: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας οι υπερωρίες πλέον δηλώνονται, καταγράφονται και πληρώνονται

Μας λέγανε ότι «καταστρέφουμε» τους εργαζόμενους με κάθε μας πρωτοβουλία - Όμως η πραγματικότητα τούς εκδικείται ξανά - τι δείχνουν τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ

«Οι “προοδευτικοί” βλέπουν παντού οδοστρωτήρες, η πραγματικότητα τούς εκδικείται ξανά!», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

«Τι έχουν να πουν άραγε τώρα που αποδεικνύεται ότι η “ανάλγητη” Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας οδηγεί σε αύξηση των υπερωριών που δηλώνονται (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ); Σε συνδυασμό φυσικά με την ανάπτυξη της οικονομίας. Μιλάμε, δηλαδή, για υπερωρίες που πλέον δηλώνονται, καταγράφονται και πληρώνονται!», σημείωσε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε: «Θυμάμαι ακόμα τις αντιδράσεις που είχαμε συναντήσει όταν ήμουν Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και είχαμε θεσπίσει και ξεκινήσει να εφαρμόζουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Υπογραμμίζαμε τότε ότι είναι ένα εργαλείο το οποίο συμβάλλει καθοριστικά να μην “κλέβει” κανείς το ωράριο και τις υπερωρίες των εργαζόμενων. Και τι δεν ακούσαμε από τους δήθεν προοδευτικούς! Ότι το μέτρο θα αποτύχει παταγωδώς, ότι ρίχνουμε απλά στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, ότι εμείς “καταστρέφουμε” τους εργαζόμενους με κάθε μας πρωτοβουλία».

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης: «Η σωρευτική αύξηση των υπερωριών το 2022 και το 2023 στα σούπερ μάρκετ είναι 61,2% σε σχέση με το 2021. Στις τράπεζες είναι 14%. Στις εταιρίες σεκιούριτι αύξηση 11,5% το 2023 (που εφαρμόστηκε) σε σχέση με το 2022. Αντίστοιχα, στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία καταγράφεται αύξηση πάνω από 10% φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο 7μηνο του 2023».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρήσαμε στην εφαρμογή αυτού του καινοτόμου και σύγχρονου μέτρου. Χαίρομαι ακόμα που η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτάθηκε από τον Άδωνις Γεωργιάδης και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Και επεκτείνεται σήμερα περαιτέρω από τη Νίκη Κεραμέως, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων», κατέληξε.

Δείτε την ανάρτησή του




Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr