ΑΑΔΕ: Έρχονται οι έλεγχοι στην αγορά για IRIS και POS

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι έλεγχοι στην αγορά για IRIS και POS

Πρόστιμα έως 1.000 - 50.000 ευρώ στους «αρνητές» - Οι έλεγχοι επεκτείνονται και στους Παρόχους Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων

aadess
Στο στόχαστρο ελέγχων μπαίνουν οι επιχειρήσεις που δεν φρόντισαν να προβούν σε διασύνδεση των επαγγελματικών λογαριασμών τους με το σύστημα IRIS, αλλά και των ταμειακών μηχανών τους με τα POS. Οι προθεσμίες τελείωσαν και, πλέον, κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν επισκέψεις σε επιχειρήσεις που δεν φαίνονται διασυνδεδεμένες.

Εφορμήσεις σχεδιάζονται όμως και σε καταστήματα που εμφανίζουν ότι κάνουν πενιχρές ή μηδενικές εισπράξεις μέσω IRIS ή κάρτας, στο ηλεκτρονικό σύστημα διαβίβασης των αποδείξεων στην εφορία (eSend).

Με την καθολική υποχρέωση διασύνδεσης και με την επιβολή εγκατάστασης των νέου τύπου φορολογικών μηχανισμών, η ΑΑΔΕ έχει πλήρη εικόνα των εισπράξεων που καταγράφουν οι ταμειακές μηχανές σε όλη τη χώρα.

Αν και δε δόθηκε παράταση στις σχετικές διορίες προσαρμογής των επιχειρήσεων, δεν επιβάλλονται πρόστιμα από την επόμενη μέρα σε όσους δεν εκπλήρωσαν τις νέες υποχρεώσεις. Έτσι το χρονικό διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, λειτουργεί σαν σιωπηρή περίοδος ανοχής, για όσους καταστηματάρχες δεν πρόλαβαν να ανταποκριθούν. Για τους «αρνητές» των μέτρων όμως, ή όσους πιαστούν «στα πράσα» να μην συνδέονται με την ΑΑΔΕ ή να αποφεύγουν τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, οι ποινές θα φτάνουν στα 15.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης