Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο από το 2025 - Οι δικαιούχοι και το ποσό που θα πάρουν

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο από το 2025 - Οι δικαιούχοι και το ποσό που θα πάρουν

Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου - Το συνολικό ετήσιο μπόνους που θα μοιράζεται ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ

grafeio
Ξεκινάει ένα μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο από το 2025, με στόχο αφενός να επιβραβεύονται οι πολύ καλοί υπάλληλοι οι οποίοι είναι και πιο αποδοτικοί, και αφετέρου να κινητοποιούνται και οι υπόλοιποι υπάλληλοι και να εντείνουν την προσπάθεια για του χρόνου ώστε να πάρουν κι αυτοί αυτό το μπόνους.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η ertnews, έχει μπει ήδη σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει και κάποιες αλλαγές σε σχέση με το περιεχόμενο των διατάξεων του. Η εφαρμογή του συστήματος θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2025. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρωθούν οι άνθρωποι το μπόνους αυτό το 2026.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3y34bh0v3dt)

Κλείσιμο
Το συνολικό ετήσιο μπόνους το οποίο θα μοιράζεται θα είναι 40 εκατομμύρια ευρώ.

• Δικαιούχοι και φορείς που μπαίνουν στο σύστημα είναι υπουργεία, ΟΤΑ, δηλαδή Δήμοι, Περιφέρειες, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ανεξάρτητες Αρχές, όπως είναι η ΑΑΔΕ, όπως είναι το ΣΕΠΕ, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας κλπ.
• Εκτός συστήματος μένουν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το μπόνους μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συνδεθεί και συμμετέχουν στο σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης

• Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους που είναι μόνιμοι και αυτούς που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου.
• Το μπόνους, για όσους το λάβουν, θα αντιστοιχεί έως το 15% του ετήσιου μισθού που λαμβάνουν, αυτό είναι το «ταβάνι», και περίπου ο μέσος όρος θα είναι γύρω στα 1.200 ευρώ.

Επίσης θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό ανταμοιβής (το μίνιμουμ) το οποίο θα καθορίζεται εξαρχής. Το μπόνους θα καταβάλλεται εφάπαξ.

Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι


Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από υπηρεσιακούς προϊσταμένους, δηλαδή μόνιμους εργαζόμενους των Γενικών Διευθύνσεων. Η ανταμοιβή προκύπτει βάσει μαθηματικών τύπων που διασφαλίζουν μια κανονική εφαρμογή του συστήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης