Η μείωση παραγωγής λιβυκού πετρελαίου επηρεάζει Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο

Η μείωση παραγωγής λιβυκού πετρελαίου επηρεάζει Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Λιβύη παρήγαγε περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - Η παραγωγή της έχει μειωθεί δραματικά λόγω της κρίσης σχετικά με τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας

petrelaio_new_xr-1_jpg-1
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης, ζωτικής σημασίας τόσο για την οικονομία της όσο και για τις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές, μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό την περασμένη εβδομάδα. Η παραγωγή της χώρας έχει μειωθεί κατά περίπου 70% λόγω της κρίσης σχετικά με τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας ενώ οι εξαγωγές έχουν επίσης σταματήσει. Η διαμάχη μεταξύ ανατολικών και δυτικών πολιτικών παρατάξεων έχει ήδη οδηγήσει σε κατάσταση ανωτέρας βίας σε πολλά πετρελαϊκά πεδία, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία National Oil Corporation.

Πιο συγκεκριμένα, τα πετρελαϊκά πεδία Sharara, El Feel, Sarir και Wafa έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας περίπου 700.000 βαρέλια την ημέρα – bpd.

«Αν και το κοίτασμα Sarir μαζί με τα κοιτάσματα Messla και Nafoura πήραν οδηγίες για να επαναλάβουν τη λειτουργία τους, η παραγωγή πιστεύεται ότι κατευθύνεται προς τα διυλιστήρια και τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για όποιον παρακολουθεί την αγορά να είναι σίγουρος για την κατάσταση των κοιτασμάτων, καθώς η αξιοπιστία των πληροφοριών που προέρχονται από τη Λιβύη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη και συχνά αντιφατική» σχολιάζει ο Γιάννης Παργανάς διευθυντής τμήματος ερευνών του ναυλομεσιτικού οίκου Intermodal.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης