Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα - Πάνω από τις 1.440 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Υπεραποδίδει το ελληνικό χρηματιστήριο έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών - Ράλι για την Jumbo - Ο τραπεζικός κλάδος έχει σήμερα την τιμητική του

Επιστροφή στα κέρδη μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο διεκδικεί ήδη την επαναφορά του στα επίπεδα άνω των 1.440 μονάδων. Η Αθήνα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που βγάζουν κι αυτά αντίδραση, αλλά σε πιο ήπιο βαθμό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,61% και διαπραγματεύεται στις 1.444,59 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.444,62 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.439,93 μονάδες. Από τα πρώτα λεπτά ξεχωρίζει η Jumbo, καθώς καταγράφει «άλμα» άνω του +2%, με τους επενδυτές να καλωσορίζουν το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που προτείνει η διοίκηση του ομίλου.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει σήμερα την τιμητική του, μετά το upgrade των τεσσάρων συστημικών από την Fitch. Ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε τις Πειραιώς-Alpha Bank σε «BB» με θετικό outlook και τις Εθνική-Eurobank σε «BB+» με επίσης θετικό outlook. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες βρίσκονται πλέον ένα «βήμα» μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Η Alpha Bank αναβαθμίστηκε και από την S&P, σε «BB+» από «BB» με σταθερές προοπτικές, μόλις μία ημέρα μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών της άκρως επιτυχημένης έκδοσης ομολόγου ΑΤ1.

Στην ατζέντα της τρέχουσας εβδομάδας, έχουμε την ετυμηγορία του καναδικού οίκου DBRS την ερχόμενη Παρασκευή (6 Σεπτεμβρίου), η οποία θα αποτελέσει οιωνό για τον «χρησμό» της Moody’s μία εβδομάδα αργότερα (13 Σεπτεμβρίου). Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα βλέμματα στρέφονται στο επόμενο πενθήμερο, καθώς θα ανακοινώσουν τις εξαμηνιαίες επιδόσεις τους ο ΔΑΑ, η Fourlis (10/9), η Aegean, η ElvalHalcor (11/9) και η Lamda Development (12/9).

Ξανά στο επίκεντρο βρίσκεται η Jumbo, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες, συγκαλεί έκτακτη ΓΣ των μετόχων για τις 26 Σεπτεμβρίου κατά την οποία θα προτείνει την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών με διάρκεια 2 ετών και μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό την ακύρωσή τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Quest, η οποία δημοσίευσε αποτελέσματα ανώτερα των προσδοκιών με ώθηση από τους κλάδους του εμπορίου και της πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr