ΑΚΤΩΡ: Ραντεβού με το μετρό της Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου – Οι επόμενες επεκτάσεις της πόλης

ΑΚΤΩΡ: Ραντεβού με το μετρό της Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου – Οι επόμενες επεκτάσεις της πόλης

Στα 2 δισ. ο τελικός λογαριασμός του έργου που κράτησε ανοικτά τα εργοτάξια για 18 χρόνια

metro-thess-a
Έτοιμη να υποδεχτεί το μετρό είναι η Θεσσαλονίκη δίνοντας «ραντεβού» με το μέσο σταθερής τροχιάς που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη για σχεδόν 20 χρόνια στις 30 Νοεμβρίου.

Το «κουμπί» της εκκίνησης έδωσε χθες από την Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, λέγοντας ότι το μεγάλο έργο της κύριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για να παραδοθεί στους πολίτες και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές.

Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι η εταιρεία τήρησε τις προθεσμίες για παράδοση του έργου το Νοέμβριο του 2024 που είχε εξαγγείλει από την πρώτη στιγμή που ο όμιλος Intrakat εξαγόρασε την ΑΚΤΩΡ στα τέλη του 2023. Και υπογράμμισε ότι το έργο που πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα σημαντικό μάθημα για το τι δεν πρέπει να γίνεται στην ανάληψη και την εκτέλεση ενός μεγάλου έργου, αλλά και για το πως αυτά πρέπει να υλοποιούνται, ώστε να ολοκληρώνονται σωστά. Μάλιστα ο κ. Εξάρχου πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, φαίνεται πόσο κρίσιμη είναι η επιλογή του κατάλληλου αναδόχου για κάθε έργο. Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην ανάγκη ελέγχου της επάρκειας (κεφαλαιακής και τεχνικής) κάθε εργολάβου που αναλαμβάνει συμβάσεις, καθώς και στο σωστό σχεδιασμό των δημοπρατήσεων, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν όλες οι τεχνικές εταιρείες να εκτελούν μεγάλα έργα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 14χρονου δράστη του μακελειού στην Τζόρτζια

Νέα τεχνολογία: Πυρηνικοί αντιδραστήρες «τσέπης» η απάντηση στα προβλήματα των ΑΠΕ

Έτσι θα είναι οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης