Χρηματιστήριο Αθηνών: Εισαγόμενες πιέσεις, στοίχημα η διατήρηση των εβδομαδιαίων κερδών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εισαγόμενες πιέσεις, στοίχημα η διατήρηση των εβδομαδιαίων κερδών

Ασκήσεις ισορροπίας γύρω από τις 1.440 μονάδες - Στο επίκεντρο ο αποψινός «χρησμός» της DBRS για την ελληνική οικονομία

xrimatistirio_xr
Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (6/9) στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αρνητικό είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές, επηρεάζοντας όπως είναι λογικό την εικόνα της Αθήνας. Η επιστροφή στις απώλειες -μετά το χθεσινό ανοδικό διάλειμμα- φαίνεται σε πρώτη φάση ότι είναι ελεγχόμενη, με τις 1.440 μονάδες να αποδεικνύονται ανθεκτικό σημείο στήριξης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,4% και διαπραγματεύεται στις 1.440,80 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.441,69 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.438,89 μονάδες. Βασικός στόχος η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 1.432 μονάδες, προκειμένου να εξασφαλίσει το θετικό πρόσημο στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης έδειξε ότι η επενδυτική ψυχολογία αναβαθμίζεται σταδιακά. Φάνηκε, ωστόσο, πως είναι δύσκολο εγχείρημα η ανάκτησης των 1.450 μονάδων, καθώς για την υπέρβασή τους θα απαιτηθεί σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς παίζουν κομβικό ρόλο στο μέγεθος των μειώσεων επιτοκίων που θα αποφασίσει η Federal Reserve. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΕΚΤ αναμένεται να συνεχίσει την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης, με τις σχετικές αποφάσεις να ανακοινώνονται στις 12 Σεπτεμβρίου. Σε εγχώριο επίπεδο, οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου.

Κλείσιμο
Η προσοχή στρέφεται και στην αποψινή ετυμηγορία της καναδικής DBRS για την ελληνική οικονομία, την οποία βαθμολογεί με «BBB» (Low) και σταθερές προοπτικές. Πιθανή είναι η αναβάθμιση του trend σε θετικό, ένα σενάριο που ενδέχεται να φέρει εξελίξεις και σε ό,τι αφορά τη Moody’s («Ba1» και σταθερό outlook). Ο αμερικανικός οίκος θα αξιολογήσει τη χώρα μία εβδομάδα αργότερα (13 Σεπτεμβρίου) και αποτελεί το τελευταίο «οχυρό» για την καθολική απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα από τους διεθνείς οίκους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 14χρονου δράστη του μακελειού στην Τζόρτζια

Νέα τεχνολογία: Πυρηνικοί αντιδραστήρες «τσέπης» η απάντηση στα προβλήματα των ΑΠΕ

Έτσι θα είναι οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης