Προς παραχώρηση η θυγατρική Otesat-Maritel από τον ΟΤΕ

Ο κλάδος των ναυτιλιακών επικοινωνιών υφίσταται ισχυρό disruption από τα δίκτυα μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, όπως αυτά της Starlink

Την πώληση της θυγατρικής του Otesat-Maritel που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ναυτιλιακών επικοινωνιών εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος ΟΤΕ.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διεργασιών εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα υφίσταται κινητικότητα για την Otesat-Maritel καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο. Πάντοτε με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα είναι προχωρημένο και δεν αποκλείεται σχετικά σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις, όπως έγραψε σήμερα το dark room.

Η Otesat-Maritel που εδρεύει στον Πειραιά, πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 23,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 609 χιλ. ευρώ, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (1,3 εκατ.ευρώ) εξαιτίας κυρίως των επιπτώσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου. Η εταιρεία δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και μα βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις απασχολεί 54 εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr