Μπόνους: Δύο μισθοί σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Το πριμ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση οι εργαζόμενοι που θα πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από τις υπηρεσίες τους. Το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών δίνει κίνητρα στο προσωπικό για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Από την 1η Ιανουαρίου 2025 ο καθορισμός των στόχων και των ποσών που θα μοιράζονται ανά υπηρεσία. Οι διευθυντές θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι ανάλογα με τις επιδόσεις τους

Σύστημα χρηματικής ανταμοιβής και παροχών που μπορεί να φτάνουν έως έναν ή και σχεδόν δύο επιπλέον μισθούς τον χρόνο -πέραν των δώδεκα που λαμβάνουν ετησίως οι εργαζόμενοι- εισάγει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η κυβέρνηση. Με νομοσχέδιο -προς δημόσια διαβούλευση- από το υπουργείο Εσωτερικών, διευρύνεται και επεκτείνεται το πλαίσιο ανταμοιβών που ίσχυσε πιλοτικά σε επιλεγμένους φορείς και μονάδες του Δημοσίου την τελευταία διετία.

Από 1/1/2025 και κάθε χρόνο θα ορίζονται ετήσιοι στόχοι για κάθε υπουργείο, αλλά ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή ΟΤΑ που δεν περιλαμβάνονταν ως τώρα στο σύστημα στοχοθεσίας και επιβράβευσης που πιλοτικά εφαρμόζεται ήδη. Οι εργαζόμενοι που ωφελούνται θα γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς ποιος είναι ο στόχος και το σχέδιο δράσης που τους έχει ανατεθεί να φέρουν σε πέρας, αλλά θα μπορούν να υπολογίσουν και ποιο θα είναι το ύψος της επιβράβευσης που τους αναλογεί, με βάση ειδικό μαθηματικό τύπο που θα ορίζεται στο νομοσχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr