Όμιλος Τσάκου: Εγκαινιάστηκε η πρώτη ιδιωτική Ακαδημία Ναυτικού στη Χίο

Το «παρών» έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος - Έγινε πραγματικότητα το όνειρο του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος. Άνθρωπος με αγάπη αληθινή για την θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, με συνεχή έννοια για τον Έλληνα και την Ελληνίδα ναυτικό και την προσέλκυση της νεολαίας στη ναυτιλία ώστε να εξασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η συνέχιση της κυριαρχίας της ελληνικής τεχνογνωσίας στη συγκεκριμένη βιομηχανία, έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή δημιουργώντας την πρώτη ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού-Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην ιδιαίτερα πατρίδα του τη Χίο, υπό τη σκέπη του ιδρύματος Μαρία Τσάκος με την ονομασία “Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης”. Στη Ναυτική Ακαδημία θα φοιτήσουν την πρώτη χρονιά 40 σπουδαστές, ενώ δέχθηκαν περισσότερες από 250 αιτήσεις.

Ταυτοχρόνως έστειλε ένα μήνυμα- προτροπή προς την ελληνική πολιτεία να ακολουθήσει. Έδειξε ότι εφόσον υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά. Το σχόλιο το έκανε γιατί η ΑΕΝ ιδρύθηκε υπό το καθεστώς του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου:

«Εύχομαι σύντομα να θεσμοθετηθούν και στην Ελλάδα οι νομοθετικές εκείνες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την ίδρυση και άλλων μη κρατικών Ακαδημιών, ώστε να ικανοποιούνται επαρκέστερα οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό της συνεχώς αναπτυσσόμενης Ελληνικής Ναυτιλίας και να προσφέρονται ευκαιρίες εξέλιξης στα νέα παιδιά της πατρίδας μας» ήταν τα λόγια του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Ακαδημίας παρουσία του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr