Η κρίσιμη σύνοδος για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου και το αμερικανικό πρέσινγκ

Προβληματισμός για τις στρεβλώσεις στις τιμές και την αποτυχία του target model –Aναλαμβάνει πρωτοβουλίες η ελληνική κυβέρνηση με πιέσεις στην Κομισιόν

Μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κύπρο αλλά και την βιομηχανία περιελάμβανε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής με επίκεντρο τις τιμές του ρεύματος αλλά και την τύχη του ηλεκτρικού καλωδίου που μπαίνει αύριο στην πιο κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων.

«Αποτελεί ένα σημαντικό έργο ειδικά για την Κύπρο» δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός για τον Great Sea Interconnector και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες είναι σε διαπραγματεύσεις «και από την στιγμή που θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου, οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν».

Στην αυριανή κρίσιμη σύνοδο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου, την οποία συγκαλεί η Κυπριακή πλευρά προσέρχεται ο υπουργός Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε ένα ιδιαίτερο φορτισμένο κλίμα, την ώρα που οι διεργασίες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και οι εξελίξεις δεν ήταν αυτές που περίμενε η ελληνική πλευρά. Αντί για την υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί την προηγούμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου σε τηλεδιάσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων μερών, η Λευκωσία συνεχίζει να συντηρεί την αβεβαιότητα στο έργο καθώς δεν επιλύει τις ρυθμιστικές εκκρεμότητες που αποτελούν βασικό προαπαιτούμενο για να μην αναστείλει την κατασκευή του πρότζεκτ η Nexans.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr