Νταντάδες της γειτονιάς έρχονται σε όλη τη χώρα με μισθό 500 ευρώ

Υπηρεσία κατ' οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών - Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Επεκτείνεται σε όλους τους δήμους το πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Νταντάδες της Γειτονιάς», που σήμερα έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή και αφορά μόνο σε 62 δήμους της χώρας.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας και θα βοηθήσει τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και νηπίων και να τις διευκολύνει στην καθημερινότητά τους.

Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών και στόχο έχει να στηρίξει τις οικογένειες και να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς που επιθυμούν να προσέχουν τα εγγόνια τους ή τα ανιψιά τους και να πληρωθούν με 500 ευρώ το μήνα.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία απλή αίτηση και να εντάξουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς που φροντίζουν ήδη ή επιθυμούν να φροντίσουν τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους κ.λ.π.

Ειδικότερα με μία απλή διαδικασία οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα και να φροντίζουν τα εγγόνια τους. Εφόσον οι γιαγιάδες ή οι παππούδες είναι συνταξιούχοι θα πρέπει να το δηλώσουν στον ΕΦΚΑ καθώς ισχύουν όσα προβλέπονται για την εργασία των συνταξιούχων.

Η Σοφία Ζαχαράκη σε σημερινή συνέντευξή της, είπε: 

«Επειδή κάποιος που μας παρακολουθεί μπορεί να μην γνωρίζει τι είναι το πρόγραμμα να εξηγήσουμε ότι αν είσαι άνεργη μητέρα αν είσαι εργαζόμενη μπορείς να έχεις βοήθεια ακόμη και για λίγες ώρες» εξήγησε η Υπουργός τονίζοντας ότι «ερχόμαστε και με την πληρωμή μέσω εργοσήμου και καλύπτουμε μια πολύ σημαντική ανάγκη το οποίο είναι για μικρότερα παιδάκια έως 2, 5 ετών γιατί μετά το παιδάκι μπορεί να πάει στο βρεφονηπιακό σταθμό» τόνισε η Υπουργός.

Παράλληλα επισήμανε ότι φέτος το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διέθεσε σχεδόν 380 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 173.000 vouchers σε σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

«Είναι μια ολιστική προσπάθεια την οποία εντάσσουμε στο εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό για να έχουν οι γονείς περισσότερες επιλογές. Θέλουμε να μπορούν οι γονείς να έχουν ποιοτική φροντίδα στο σπίτι ή στο σταθμό».



Κάθε Νταντά επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους,


β) μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Την αίτηση στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr μπορούν να καταθέσουν επιμελητές και επιμελήτριες καθώς και γονείς που αναζητούν ένα πρόσωπο για να τους βοηθήσει στη φροντίδα του παιδιού τους. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι 30/9/2024 και έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr