Κρουαζιέρα: Ειδικό τέλος έως €20 ανά επιβάτη σε δημοφιλείς προορισμούς

Κρουαζιέρα: Ειδικό τέλος έως €20 ανά επιβάτη σε δημοφιλείς προορισμούς

Μύκονος και Σαντορίνη στην κορυφή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια

mitsotakis-krouaziera
Την επιβολή αναλογικού τέλους ανά επιβάτη στους δημοφιλείς προορισμούς προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων, με εστίαση στα υπερφορτωμένα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Στην ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ότι αυτό το τέλος θα είναι αναλογικό σε σχέση με τη δημοφιλία των προορισμών.

Την επόμενη ημέρα, στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής ο ίδιος τόνισε πως το ποσό θα είναι υψηλό, στα 20 ευρώ ανά επιβάτη κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν, ενώ όπως σχολίασε, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας. Επίσης θα καθοριστεί ο ανώτατος αριθμός κρουαζιερόπλοιων τα οποία θα μπορούν να καταπλέουν ημερησίως στα νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό τέλος θα είναι υψηλότερο σε Σαντορίνη και Μύκονο και χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια που δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υπερτουρισμού ενώ θα κλιμακώνεται ανά χρονική περίοδο.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη εξαγγελία έρχεται ως λύση -απάντηση στον προβληματισμό των τοπικών κοινωνιών από τα φαινόμενα του υπερτουρισμού και σε συνέχεια ανάλογων αποφάσεων στις οποίες έχουν προβεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Προεδρία της Κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Υπουργών Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη και πιο ορθολογική διαχείριση των λιμένων κρουαζιέρας της χώρας.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H Ιμάν Κελίφ ξεσπά κατά του Έλον Μασκ για τις επιθέσεις εις βάρος της - «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς»

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Atena»: Οι έξι περιοχές που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα

Αρχίζει από μηδενική βάση η δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης