Τουρισμός: Ποια επενδυτικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν λάβει «πράσινο φως»

Στοιχεία από την πορεία του προγράμματος και των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού ύψους 387 εκατ. ευρώ στον τουρισμό

Το κομμάτι της αναβάθμισης των υποδομών σε τουριστικούς λιμένες συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μερίδιο από τα εγκεκριμένα επενδυτικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό, με τον ορεινό τουρισμό και την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων ανά την Ελλάδα να ακολουθεί και πλήθος άλλων προτάσεων να βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε γενικότερα στοιχεία από την πορεία του προγράμματος και των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού ύψους 387 εκατ. ευρώ στον τουριστικό τομέα.

Ειδικότερα:

• Για την αναβάθμιση υποδομών σε τουριστικούς λιμένες: Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης συνολικού ύψους περί τα 182 εκατ. ευρώ, και ήδη έχουν εγκριθεί 9 αιτήσεις ενίσχυσης, ενώ η αξιολόγηση συνεχίζεται.

• Για την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων υποβλήθηκαν 16 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους περί τα 149 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εγκριθεί 4 αιτήματα.

• Για την αναβάθμιση των ορειβατικών καταφυγίων κατατέθηκαν 7 αιτήσεις ενίσχυσης, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης.

• Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες υποβλήθηκαν 160 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που καταρρέει γέφυρα στο Βιετνάμ εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι και οχήματα πέφτουν στο νερό

Ο Σεφερλής απάντησε ξανά με βίντεο του Σεργουλόπουλου που σατίρίζε τον Σαντικάι: Αυτό το μικρό παιδί δεν στενοχωριόταν τότε;

Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr