Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια αντίδρασης αλλά με μικρό τζίρο

Επιστρέφουν οι αγοραστές στη λεωφόρο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να προσεγγίσει την αντίσταση των 1.450 μονάδων

Ανάκαμψη επιχειρείται στη λεωφόρο Αθηνών, ωστόσο, το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει εγκλωβισμένο σε στενό εύρος διακυμάνσεων, με τους επενδυτές να μην δείχνουν καμία διάθεση για την ανάληψη ρίσκου, καθώς ο τζίρος παραμένει σταθερά κάτω από το όριο των 100 εκατ. ευρώ. Στις αιτίες, η παραδοσιακά κακή φήμη που έχει ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος για τα χρηματιστήρια, αλλά και η κατάσταση της οικονομίας διεθνώς, με το φάντασμα της ύφεσης να πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, αλλά ακόμα περισσότερο πάνω από την Ευρώπη.

Η αποφυγή ανάληψης περιττού ρίσκου αποτυπώνεται και στο ταμπλό, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη (ο όγκος συναλλαγών χθες έκλεισε στα 55,94 εκατ. ευρώ – πολύ μακριά από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 100 ημερών στα 120 εκατ. ευρώ).

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,31% στις 1.438,59 μονάδες, προσπαθώντας να προσεγγίσει την αντίσταση των 1.450 μονάδων. Ο τζίρος στα 1,94 εκατ. ευρώ.

Ο φετινός Σεπτέμβριος πάντως παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς, μετά την DBRS την περασμένη Παρασκευή, αναμένουμε τώρα την αξιολόγηση του οίκου Moody’s (Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου), τη συνεδρίαση της ΕΚΤ μια μέρα νωρίτερα, που ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, αλλά και εντός των τειχών, τραπεζικές εξελίξεις με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την ΕΤΕ, τη συγχώνευση Τράπεζας Αττικής – Παγκρήτιας και εισαγωγή στο ΧΑ της Τράπεζας Κύπρου στις 23 Σεπτεμβρίου.

Εντός της ημέρας οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Φουρλής, ενώ αύριο Τετάρτη ανακοινώνουν αποτελέσματα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Aegean Airlines.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος με κατώτατο σημείο τις 1.420 μονάδες (στήριξη) και ως ανώτατο τις 1.450 μονάδες (αντίσταση).

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σεφερλής απάντησε ξανά με βίντεο του Σεργουλόπουλου που σατίριζε τον Σαντικάι: Αυτό το μικρό παιδί δεν στενοχωριόταν τότε;

Τι κερδίζουν οι τρίτεκνοι με τα μέτρα της ΔΕΘ - Αλλάζουν τα κριτήρια για τα επιδόματα που αυξάνονται

Βίντεο: «Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, θα το κάνεις» - Επεισοδιακή σύλληψη παίχτη του NFL μετά από αστυνομικό έλεγχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr