Σε καθεστώς επιτήρησης βάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα διορθωτικά μέτρα για «να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος» στον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή

Σε επιτήρηση που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες τέθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, προκειμένου να υλοποιηθούν τα διορθωτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης που έχει καταρτισθεί για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων στην οργανωτική δομή και επιχειρησιακή του λειτουργία.

Όπως ανέφερε κ. Τσιάρας μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή «είναι μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση για να τελειώνουμε με τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε «είναι η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και που το ΥΠΑΑΤ με απόφασή μου θέτει υπό την εποπτεία του την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημειώνοντας πως «θα υπάρχει σχέδιο δράσης εξυγίανσης και στελέχωσης με προσωπικό που θα προσληφθεί για την ψηφιοποίηση, για να μην επιδέχεται αμφισβήτηση η λειτουργία του».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα σε αυτό το διάστημα το ΥΠΑΑΤ θα επιτηρεί την υλοποίηση των μέτρων που έχει προτείνει και έχει αποδεχθεί με επιστολή της η DG Agri για τη διόρθωση της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στο Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνονται οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Πληρωμών, οι οποίες στοχεύουν στην «καταπολέμηση» των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί και τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν.

Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλαγές στην οργανωτική δομή και επιχειρησιακή του λειτουργία, που βελτιώνουν την ελεγκτική του ικανότητα, σε σχέση με φορείς με τους οποίους ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεργάζεται και εποπτεύει, ενώ παράλληλα τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά και τυπικά η ελεγκτική του ικανότητα.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Πληρωμών θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό σε θέσεις όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ανάγκες, στοχεύοντας την αύξηση της αποτελεσματικότητας του έργου και της αποδοτικότητας των συγκεκριμένων Διευθύνσεων όσο και η αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων.

Τονίζεται τέλος ότι η απόφαση επιτήρησης δεν διαταράζει και δεν έχει καμία επίπτωση και αρνητική συνέπεια στην λειτουργία του Οργανισμού, που συνεχίζει απρόσκοπτα και αδιάλειπτα τις πληρωμές όλων των καθεστώτων, χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Οι αλλαγές της νέας χρονιάς

Νικήτρια η Χάρις στο debate με τον Τραμπ - Πώς κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον εξοργίσει

Η κακοκαιρία Atena συνεχίζει και σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr